Πλουμή - Παραγιουδάκης

Αποφάσεις για το προσφυγικό στην Κρήτη


Αποφάσεις για τον φορέα διαχείρισης που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα φιλοξενίας 2.000 προσφύγων στην Κρήτη λαμβάνουν σήμερα δήμαρχοι του νησιού, σε συνάντησή τους υπό τον Σταύρο Αρναουτάκη. Εξετάζεται η λειτουργική και θεσμική επάρκεια των αναπτυξιακών εταιριών της Αυτοδιοίκησης στο νησί ώστε να αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο, σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.



Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι δήμαρχοι Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, καθώς και εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Α.Ε., της ΑΚΟΜ Ψηλορείτης, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, της Κοινοπολιτείας Α.Ε. και της Αναπτυξιακής Λασιθίου.





Ο φορέας που θα δημιουργηθεί θα λειτουργήσει ως ενδιάμεσος για την υλοποίηση του προγράμματος και θα είναι εκείνος ο οποίος θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, την εκμίσθωση κατοικιών ή μικρών ξενοδοχείων, την πρόσληψη προσωπικού (διερμηνείς, κοινωνικοί λειτουργοί κ.τ.λ.).
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αναμένεται στις 25 Νοεμβρίου στην Κρήτη για να παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη υλοποίησης του προγράμματος ανάλογα και με την πρόοδο που θα έχουν κάνει μέχρι τότε οι δήμοι του νησιού, με χρονικό ορίζοντα άφιξης των πρώτων προσφύγων στην Κρήτη την άνοιξη του 2017.


klik ekriti.gr