Ουζερί του Τερζάκη

Δείτε τι έγινε στη Λότζια για τα Pokemon (video)


"Φρενίτιδα" επικρατεί σε χιλιάδες χρήστες και στην Κρήτη, με το νέο παιχνίδι που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα αγαπημένα pokemon της γνωστής εταιρείας Nitendo. Αυτή τη φορά μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, οι χρήστες αναζητούν με τη βοήθεια διαδραστικού χάρτη της πόλης, τους ήρωες με σκοπό να τους εγκλωβίσουν, στη συσκευή τους.

Η τρέλα φαίνεται πως δεν πάει πλέον στα βουνά, αλλά και στο... κέντρο του Ηρακλείου με τους δεκάδες φίλους της πιο δημοφιλούς εφαρμογής παγκοσμίως για κινητά και tablet να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

Πρόκειται για το Pokemon GO, παιχνίδι τελευταίας γενιάς όπου οι χρήστες δε θα είναι καθηλωμένοι απλά κοιτάζοντας μια οθόνη αλλά θα κυκλοφορούν έξω στις πόλεις χρησιμοποιώντας πραγματικούς χάρτες και διαδρομές προκειμένου να πέσουν πάνω σε κάποιο pokemon ώστε να το αιχμαλωτίσουν ή σε κάποιο φίλο για να αναμετρηθούν. Το παιχνίδι εκτυλίσσεται λοιπόν με εξερεύνηση του πραγματικού κόσμου μέσω της κάμερας του κινητού, ενώ το ειδικό λογισμικό εμφανίζει από μόνο του στην κάμερα, το pokemon, και τότε η πραγματική δράση θα ξεκινά.