Πλουμή - Παραγιουδάκης

Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η web έκδοση του Skype


Τη web έκδοση του Skype, μίας από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες για επικοινωνία μέσω Internet, ξεκίνησε να διαθέτει η Microsoft, η οποία, ως γνωστόν, έχει αγοράσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Η νέα έκδοση του Skype είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση web.skype.com και ουσιαστικά κάνει εφικτή τη χρήση της υπηρεσίας χωρίς να είναι απαραίτητο να «τρέξεις» κάποια εφαρμογή είτε στον υπολογιστή είτε στο tablet είτε στο smartphone.

Το μόνο που χρειάζεσαι, πέραν, φυσικά, να έχεις λογαριασμό στο Skype, είναι ένα πρόγραμμα πλοήγησης ιστοσελίδων (browser).
Σύμφωνα με το newsbomb, την πρώτη φορά που θα συνδεθείς στο Skype μέσω Web θα σου ζητηθεί να «κατεβάσεις» και να εγκαταστήσεις ένα ειδικό plug-in, μία διαδικασία που δεν απαιτεί περισσότερα από 2-3 λεπτά, και επιτρέπει τη δυνατότητα να πραγματοποιείς φωνητικές και video κλήσεις. Το περιβάλλον της web έκδοσης είναι λίγο διαφορετικό σε σχέση με αυτό που υπάρχει στην εφαρμογή για υπολογιστές, αλλά οι βασικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες και αυτό είναι που τελικώς μετράει.

Σημειωτέον πως σχεδόν όλες οι υπηρεσίες διαδικτυακής επικοινωνίας έχουν αρχίσει να προσφέρουν και web εκδόσεις, καθώς δεν είναι λίγοι οι χρήστες που θέλουν να έχουν πρόσβαση στο Skype ή το WhatsApp λογαριασμό τους από οποιαδήποτε συσκευή χωρίς να απαιτείται να εγκαθιστούν τις ειδικές εφαρμογές.