Pagopoieion- Παγοποιείον

Όλα τα μυστικά μιας επιτυχημένης ταραμοσαλάτας

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει – ώρα για ταραμοσαλάτα!
Η παρασκευή της είναι σχετικά απλή και αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για κάθε Σαρακοστιανό τραπέζι, αλλά όπως κάθε συνταγή, έχει και αυτή τα μυστικά της.
Σας τα παρουσιάζουμε, βάλτε κι εσείς τη φαντασία σας να δουλέψει και καλή όρεξη!!

Τι υλικά βάζουμε;
Ταραμάς λευκός ή κόκκινος, λάδι, λεμόνι, ψωμί ψίχα, νερό και κρεμμύδι, είναι τα κύρια συστατικά. Η ποσότητα των υλικών, εξαρτάται από το γούστο. Εάν για παράδειγμα δεν σου αρέσει η όξινη γεύση του λεμονιού, βάζει ελάχιστο, εάν σε χαλάει το κρεμμύδι, δεν βάζεις καθόλου, κ.ο.κ.
Πόσο χτύπημα χρειάζεται ο ταραμάς;
Ο ταραμάς είναι αυγά του ψαριού. Για να πετύχουμε καλό αποτέλεσμα, χρειάζεται δυνατό χτύπημα μέχρι να δούμε το μίγμα να έχει ομοιογένεια.
Ταραμοσαλάτα αλοιφή ή με κόκκους;
Αν σου αρέσει η αίσθηση του ταραμά στη γλώσσα, τότε το χτύπημα πρέπει να γίνει με το χέρι. Για τους λάτρεις της υφής της αλοιφής όμως, το μίξερ είναι απαραίτητο.
Η ταραμοσαλάτα «έκοψε». Και τώρα;
Κανένα πρόβλημα! Λίγο νεράκι παραπάνω και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ.
Ποιος ταραμάς είναι καλύτερος, ο λευκός ή ο κόκκινος;
Έχουμε συνηθίσει τον κόκκινο, αλλά χωρίς καμία αμφιβολία, ο λευκός ταραμάς είναι ο βασιλιάς.
Πόσο διατηρείται η ταραμοσαλάτα;
4 με 5 μέρες, αλλά το ιδανικό είναι να καταναλωθεί σε 1-2 μέρες. Όλα τα ωραία άλλωστε, τρώγονται φρέσκα!
Ευχαριστούμε τους ειδικούς της εταιρείας ΣΑΛΑΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ Α.Ε. για τις πολύτιμες συμβουλές.
Για περισσότερες γεύσεις, δείτε εδώ:http://www.oikonomakis.com.gr/