Το Λιοτρίβι

Σειρά εκδηλώσεων στη Βιάννο για την επέτειο του ολοκαυτώματος

 
Ξεκινούν από την Τρίτη οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα στην Βιάννο. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το ετήσιο πανδημοτικο μνημόσυνο την Κυριακή 15/09/2013 στην θέση Σελί Αμιρών.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής

Α) Πανελλήνιο Συνέδριο
Διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου συνεδρίου με θέμα «Ολοκαυτώματα και Γερμανικές Αποζημιώσεις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Περικλής Βλαχάκης στην Άνω Βιάννο. Ώρες συνεδρίου Παρασκευή 13/09 από 10,00 έως 19,00 και Σάββατο από 09,30 έως 19,00.
Β) Πολιτιστικές εκδηλώσεις
-Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου η Μικτή Χορωδία της ΠΕ Ηρακλείου θα δώσει συναυλία στην Έμπαρο στις 8 το βράδυ υπό την διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου.
-Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η χορωδία βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου-Καστελίου και Βιάννου υπό τον χοράρχη π. Νικόλαο Σταματάκη θα δώσει συναυλία στις 7:30 το απόγευμα στο χώρο του μνημείου της Κάτω Σύμης.
-Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ οι μαθητές της πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου θα παρουσιάσουν τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου στο Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο.
-Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Πανδημοτικό Ηρώο στην Θέση Σελί Αμιρών Βιάννου με την υψίφωνο Λουκία Σπανάκη και τον πιανίστα Μάριο Καζά σε έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Λοίζου, Λόρκα κ.α.
-Το Σάββατο στις 14 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Ross Daly στο χώρο του Βλαχάκειου Πνευματικού Κέντρου, στην Άνω Βιάννο.
Οργάνωση:
Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Βιάννου, Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου.