Πλουμή - Παραγιουδάκης

Θέλουν ένταση! Τουρκικό σεισμογραφικό κοντά στην Κύπρο - Το έβγαλαν την ημέρα που άναψε η φλόγα στο οικόπεδο 12!

- Mε εντολή Ερντογάν το ερευνητικό Μπαρμπαρός κοντά στην Κύπρο
- Στην περιοχή υπάρχει ήδη ένταση αφού υπάρχουν δεκάδες πλοία ενόψει επέμβασης στην Συρία
- Οι έρευνες των τούρκων για υδρογονάνθρακες θα ξεκινούσαν τέλος Σεπτεμβρίου
- Ανησυχία σε Αθήνα και Λευκωσία


Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Κύπρο αφού ξεκίνησε η διαδικασία γνωστή ως «άναμμα της φλόγας», στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ! Μάλιστα αναμένεται με αγωνία η απόχρωση που θα έχει η φλόγα. Όσο πιο μπλε, τόσο καλύτερα θα είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της.

Όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπος Ελληνας, η διαδικασία αυτή θα μας επιτρέψει να μετρήσουμε με αρκετή ακρίβεια την πίεση και την ποιότητα του κοιτάσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.newsit.com.cy

Την ίδια ώρα όμως, η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει ένταση αφού έστειλε με εντολή της κυβέρνησης το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός» κοντά στην Κύπρο για να αρχίσει έρευνες για τους υδρογονάνθρακες.

Στην περιοχή μάλιστα όπου θα διεξάγει έρευνες το τουρκικό σύγχρονο ερευνητικό σκάφος υπάρχει συνωστισμός πολεμικών πλοίων διαφόρων χωρών λόγω της αναμενόμενης πυραυλικής επίθεσης κατά της Συρίας.



Ο Ερντογάν στο Μπαρμπαρός


Το ενδιαφέρον είναι ότι η Άγκυρα είχε προγραμματίσει τις έρευνες για το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν θα ολοκλήρωνε τις σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα.

Ωστόσο, έστειλαν το «Μπαρμπαρός» ανοιχτά της Μερσίνας χωρίς καμία πληροφορία για τις επόμενες κινήσεις του πλοίου.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος μπορεί να πραγματοποιεί έρευνες σε βάθος 6 χιλιομέτρων με τρισδιάστατη μορφή, διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, έχει μήκος 85 μέτρων και διαθέτει και ελικοδρόμιο.



κλικ newsit.gr