Πλουμή - Παραγιουδάκης

Συνεχίζονται οι συναυλίες με τους αδερφούς Στρατάκη στην πλατεία Κοραή

Tο χειμώνα που μας πέρασε ήταν η αποκάλυψη της χρονιάς. Όπου κι αν εμφανίστηκαν, οι συναυλίες τους ξεχείλιζαν από τον κόσμο που αναγνωρίζοντας το ταλέντο τους γέμιζαν ασφυκτικά τα μαγαζιά στα οποία άπλωναν τη μουσική τους πρόταση.
Οι Γιώργος και Νίκος Στρατάκης φέτος τόλμησαν μ ένα προσωπικό ύφος που δίνει άλλο χρώμα στην κρητική μουσική και είναι ο βασικός λόγος που μέρα με τη μέρα το κοινό που παρακολουθεί τις συναυλίες τους αυξάνεται.
Και αυτή την εμπειρία-πρόταση στην κρητική μουσική θα μεταφέρουν, στη συναυλίας τους, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, στις 10 το βράδυ, στην πλατεία Κοραή στις εκδηλώσεις που οργανώνουν «Το μήλο της Έριδος», «Ο Νότος», το «La Brasserie» και «Ο Αντίποδας» υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Μια συναυλία στημένη και σχεδιασμένη με μεράκι από τους αδελφούς Στρατάκη μ ένα ύφος που δίνει άλλη διάσταση στην κρητική μουσική και μοιράζει …καρπούς τέχνης και τεχνικής από δυο δημιουργούς, που έχοντας βαθιά γνώση της παράδοσης μας, κάνουν ένα ποιοτικό βήμα μπροστά στη μουσική μας.
Με βασικό πλεονέκτημα τον αδελφικό τους δεσμό οι Γιώργος και Νίκος Στρατάκης δημιουργούν έναν κρητικό μουσικό πυρήνα εξαιρετικής έκφρασης, τόσο ερμηνευτικά όσο και δημιουργικά. Η πορεία τους πλούσια σε συνεργασίες είτε δίνοντας τραγούδια τους σε καλλιτέχνες όπως ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Μανώλης Λιδάκης, είτε κεντώντας την αυθεντική κρητική μουσική με εντελώς προσωπική, επιτυχημένη, βελονιά…
Διανύοντας καιρό έμπνευσης ο Νίκος Στρατάκης μάλιστα, ηχογραφεί αυτή την εποχή τη νέα δισκογραφική του δουλειά στην οποία-εκτός από τον αδελφό του Γιώργο- τραγουδά τρία τραγούδια ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Βασίλης Σκουλάς και ο Μανώλης Αλεξάκης.
Μια σπουδαία συναυλία τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στην πλατεία Κοραή από δύο αδέλφια που ξέρουν καλά τι θα πει κρητική μουσική και δημιουργία.