Πλουμή - Παραγιουδάκης

Βουλή των Εφήβων: Θέλουν να την καταργήσουν αλλά...

Ποιός πήρε είδηση ότι το περασμένο τριήμερο διεξήχθησαν οι εργασίες της Βουλής των Εφηβων; Πιθανότατα μόνο οι οικογένειες των παιδιών, κάποιοι υπάλληλοι της Βουλής και ίσως το προεδρείο.
Ο θεσμός της Βουλής των Εφήβων έχει παρακμάσει κι αυτός όπως τόσα άλλα στον τόπο μας. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το πρωί και η συνεδρίαση δεν κράτησε ούτε δυο ώρες.
Οι έφηβοι βουλευτές στην πλειοψηφία τους δεν ήταν ψυχή τε και σώματι μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου, ούτε και έγινε παρέμβαση που να ταράξει τα νερά όπως άλλες χρονιές.

Ίσως, λένε εκέινοι που γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα, στην εποχή που ζούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ξενοδοχεία, εισητήρια, δώρα και δεξιώσεις.

Μπορεί φέτος το κόστος να έπεσε στις 150.000 ευρώ αλλά το ποσό δεν είναι αμελητέο.

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι τα έξοδα αυτά ήταν για μόλις 3 ημέρες!

Υπενθυμίζεται ότι για παράδειγμα το 2008 επι προεδρίας Δημήτρη Σιούφα η Βουλή ξόδεψε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για να δεξιωθεί ο τότε πρόεδρος εφήβους βουλευτες και τους γονείς τους.

Το νυν Προεδρείο σκέφτεται φωναχτά πολλές φορές ακόμα και την κατάργηση του θεσμού.

Ποιόν φοβούνται λοιπόν και δεν προχωρούν στην κατάργηση του θεσμού;

Το πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε τον θεσμό.
"Εάν ο Κακλαμάνης δεν ήταν βουλευτής θα την είχαμε καταργήσει ήδη και θα είχαμε γλιτώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά πια πρέπει να δούμε σοβαρά τι θα κάνουμε", ακούστηκε να μουρμουρίζει συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη.



klik newsit.gr