Πλουμή - Παραγιουδάκης

Κρητικοί και άλλοι καλλιτέχνες τραγουδούν τον Ερωτόκριτο ... οικολογικά (ΒΙΝΤΕΟ)

77 καλλιτέχνες ανάμεσά τους και πολλοί Κρητικοί,  40 διαφορετικά σημεία της Αττικής και ο Ερωτόκριτος συνθέτουν τον καμβά της δράσης και της δημιουργίας του εναλλακτικού video Παίζουμε Οικολογικά -- Ζούμε Λογικά -- Ενεργούμε Ομαδικά !
Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται στην πεποίθηση, ότι η τέχνη και κυρίως η μουσική, έχει τη δύναμη να εμπνεύσει και κυρίως να ενώσει τους ανθρώπους σ' έναν κοινό αγώνα. Έτσι, δημιουργήθηκε αυτό το video περιέχοντας ένα μήνυμα για αφύπνιση, εγρήγορση, ευαισθητοποίηση και δράση για τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος -- της ίδιας της ζωής. 

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν επιλέχθηκε ο Ερωτόκριτος. Αυτό το λογοτεχνικό σύμβολο, το αριστούργημα της ελληνικής και κατ' επέκταση της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η άψογα δουλεμένη στιχουργική του, ο βαθύς λυρισμός, η ζωντανή του γλώσσα, η δύναμη στην περιγραφή, η έντονη παρουσία του φυσιολατρικού στοιχείου καθιστούν τον Ερωτόκριτο ένα τεράστιο κεφάλαιο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ψαραντώνης, Μανώλης Λυδάκης, Γιάννης, Χαρούλης, Μάνος Πυροβολάκης, Γεώργια Νταγάκη, Γιώργης Μανωλάκης είναι μερικοί μόνο από τους Κρητικούς καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ... Απολαύστε τους!