Πλουμή - Παραγιουδάκης

Η στιγμή των πυροβολισμών στις Κάννες! Άγνωστος απείλησε με πιστόλι τον Christoph Waltz (VIDEO)

- Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής για το φεστιβάλ των Καννών
- «Φοβήθηκα για τη ζωή μου» δήλωσε ο βραβευμένος με Όσκαρ Christoph Waltz
- Άγνωστος άνδρας έστρεψε πάνω του το όπλο και απείλησε να τινάξει το στούντιο στο αέρα!
- Οι άνδρες της ασφάλειας φυγάδευσαν τον Waltz και τον Daniel Auteil
- Συνελήφθη ο δράστης των πυροβολισμών, βρέθηκαν πάνω του όπλο, χειροβομβίδα και ένα μαχαίρι
- Το περιστατικό έρχεται μια μέρα μετά την κλοπή κοσμημάτων από ξενοδοχείο της πόλης

Ούτε οι Κάννες δεν είναι πια ασφαλείς! Το Φεστιβάλ των Καννών, το πιο φημισμένο φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο, έχει δεχτεί μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, δυο καίρια πλήγματα που κάνουν σαφές το κενό ασφαλείας: πρώτα, κλάπηκαν από σουίτα ξενοδοχείο κοσμήματα του οίκου Chopard, αξίας πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, τα οποία προορίζονταν να τα φορέσουν οι ηθοποιοί στο κόκκινο χαλί και λίγες ώρες αργότερα, την ώρα που ο Christoph Waltz και ο Daniel Auteil έδιναν συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή, άγνωστος εισέβαλε στο στούντιο και απείλησε τον Αυστριακό ηθοποιό!

“Φοβήθηκα για τη ζωή μου” είπε ο βραβευμένος με Όσκαρ Christoph Waltz στη Daily Mail. Ο δράστης έστρεψε το όπλο στον πασίγνωστο ηθοποιό και απείλησε να τινάξει το στούντιο στον αέρα με μια χειροβομβίδα που είχε μαζί του. Σύμφωνα με τον Αυστριακό ηθοποιό, ο δράστης πυροβόλησε με άσφαιρα.
Τη στιγμή που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, Waltz και Auteil (μέλη της κριτικής επιτροπής των Καννών και οι δυο) έδιναν συνέντευξη. Αμέσως, ο κόσμος που βρισκόταν στο στούντιο άρχισε να τρέχει πανικόβλητος ενώ οι άνδρες ασφαλείας φυγάδευσαν τους δυο ηθοποιούς. 






Οι άνδρες της ασφάλειας έριξαν στο έδαφος τον άγνωστο άνδρα και όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία, ζήτησε απ’ όλους να... τρέξουν, γιατί ο δράστης είχε χειροβομβίδα στα χέρια του. Βρέθηκε πάνω του κι ένα μαχαίρι.
Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, ο άνδρας είναι παράφρονας. Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Michel Denisot είπε στο France 24 ότι ο δράστης είπε σε μια γυναίκα που καθόταν δίπλα του: αν ήμουν στη θέση σου, δε θα έμενα εδώ.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS - DAILY MAIL