Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ανακοίνωση γονέων και κηδεμόνων Ηρακλείου



 
Από το φίλο μας Γιώργο:
Αξιότιμοι διευθυντές, αξιότιμοι παιδαγωγοί, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Μας θλίβουν όλους τα γεγονότα των τελευταίων ημερών σχετικά με την αποστολή στοιχείων για τον αριθμό των αλλοδαπών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Δεν μας θλίβει τόσο η προφανής αφέλεια με την οποία χειρίστηκε το Υπουργείο Εσωτερικών το ευαίσθητο πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα της ένταξης των αλλοδαπών στη χώρα μας. Άλλωστε, η μεταναστευτική πολιτική ήταν για πολλά χρόνια απούσα από τη χώρα μας δίνοντας βήμα σε ακραίες πολιτικές θέσεις και φοβικές κοινωνικές αντιδράσεις.

Μας θλίβει η ανοχή των 325 Δήμων της χώρας και των πολλαπλάσιων δημοσίων λειτουργών τους, που έλαβαν γνώση, διαχειρίστηκαν και μεταβίβασαν τα ζητούμενα στοιχεία, χωρίς να αναρωτηθούν, ποιά η αξιοποίηση αυτών των στοιχείων και ποια τα δικαιώματα που η αποστολή τους μπορεί να προσβάλλει. 
ΙΣΟΤΗΤΑ
Καθώς, όσοι διαχειρίζονται τις συγκεκριμένες πληροφορίες γνωρίζουν ότι, τα στοιχειώδη δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή σε ένα παιδικό σταθμό είναι η αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριο, ή η άδεια διαμονής, το εκκαθαριστικό σημείωμα και τα δικαιολογητικά απασχόλησης. Αυτόματα μπορούν να συνάγουν δηλαδή, ότι εφόσον ένας γονέας πληροί τις προϋποθέσεις αυτές, είναι νόμιμα δηλωμένος δημότης, εργαζόμενος, ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερος.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Τα απαιτούμενα πιστοποιητικά είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με το κράτος δικαίου και τα άρθρα του Συντάγματός μας με αριθμό 5 [όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων] και αριθμό 4 [όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου]. Η αρχή της ισότητας έχει εφαρμογή σε όλους τους κατοίκους, Έλληνες ή αλλοδαπούς, που νομίμως διαμένουν στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, διάκριση μεταξύ Έλληνα και νομίμως εγκατεστημένου αλλοδαπού επιτρέπεται μόνο αναφορικά σε δικαιώματα, που είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένα με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και επομένως απαιτούν την κατοχή της ελληνικής ιθαγένειας (π.χ. δικαίωμα ψήφου). Αυτές οι διαδικασίες όμως δεν αποκλείουν κανένα δημότη από το δικαίωμα να στέλνει το παιδί του στον παιδικό σταθμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Καλούμε τις διευθύνσεις των παιδικών σταθμών να αντισταθούν σε κάθε μέσο που επιχειρεί να καταλύσει την τήρηση του Συντάγματος υπό το πρίσμα του άρθρου 120 του Συντάγματος και ιδιαίτερα στις προκλήσεις του φιλοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής που αμφισβητεί ευθέως τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της ελευθερίας.
Έχετε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να διερωτηθείτε, ποια θα είναι η  αξιοποίηση της εθνικής διάκρισης των παιδιών μας.
Καλούμε τους δημόσιους λειτουργούς να έχουν εμπιστοσύνη στο κοινό αίσθημα δικαίου, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν σε ένα μηχανισμό εξουσίας που δεν άγεται πλέον μόνο από δημοκρατικά κόμματα, αλλά και από το αντισυνταγματικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.
Έχετε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αμφισβητήσετε τη σκοπιμότητα και τα κίνητρα του φυλετικού ελέγχου των παιδιών μας.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να ασκούν κοινωνικό έλεγχο στις άνωθεν αποφάσεις της διοίκησης, η οποία εμφανίζεται απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τις έμμεσες φασιστοειδείς προκλήσεις της κεντρικής εξουσίας.
Έχετε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να υπερασπισθείτε το σεβασμό της ανθρώπινης αξίας, της ισότητας και της ελευθερίας των παιδιών μας.
Καλούμε τέλος τους γονείς, να κάνουν πράξη την «κοινωνικοποίηση» των παιδιών μας, που είναι και ο κύριος λόγος συμμετοχής τους στον παιδικό σταθμό, χωρίς ταξικά, εθνικά, ή φυλετικά χαρακτηριστικά. Να προάγουν την ισότητα έναντι της διάκρισης, τον πολιτισμό έναντι του σκοταδισμού, την αγάπη έναντι του μίσους.

Με τιμή στο ανεκτίμητο έργο των παιδικών σταθμών,

ΓΟΝΕΙΣ, ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012