Το θέμα αυτό φαίνεται να απασχολεί σοβαρά την Ελληνική Αστυνομία και σε επίπεδο Κρήτης που θέλει να φροντίσει όχι μόνο για την ασφάλεια του κόσμου που ασχολείται με αυτές τις επιχειρήσεις αλλά παράλληλα θέλει να διασφαλίσει ότι όλα γίνονται με απόλυτη νομιμότητα.
Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε εύκολο, αλλα ούτε και απλό αφού όσο αυξάνονται οι κλοπές και οι διαρρήξεις - στις οποίες έχει πλέον αποδειχθεί ότι οι δράστες έχουν εξαιρετικά μεγάλη αδυναμία στα χρυσά κοσμήματα- τόσο αυξάνει ο κίνδυνος κάποιοι να επιχειρήσουν να "σπρώξουν" τα κλοπιμαία τους και σε αυτά τα μαγαζιά εν αγνοία και των ίδιων των επιχειρηματιών.
Το θέμα προκαλεί πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές που , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δε χάνουν από τα μάτια τους ύποπτες κινήσεις γύρω από αυτές τις επιχειρήσεις.
Την ίδια στιγμή οι πολίτες κάνουν ότι μπορούν για να προφυλαχθούν από τους κλέφτες που μπορεί να τρυπώσουν στο σπίτι τους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη του Ηρακλείου είναι το γεγονός ότι με δυσκολία μπορεί πια κανείς να βρει τραπεζική θυρίδα αφού οι περισσότερες του συνόλου σχεδόν των τραπεζών είναι ήδη ενοικιασμένες. "Το κόστος τους ξεκινά από τα 60 ευρώ περίπου για έναν χρόνο και το μόνο σίγουρο είναι ότι δε αφήνει κανείς τα αντικείμενα αξίας που διαθέτει, εκτεθειμένα στον κάθε απατεώνα που μπορεί να βάλει το σπίτι του στο στόχαστρο." λένε στελέχη τραπεζών που δέχονται καθημερινά αιτήματα για άνοιγμα θυρίδας. klik prismanews.gr