Πλουμή - Παραγιουδάκης

ΟΕΚ και ΟΕΕ στον ΟΑΕΔ

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_14617.jpg 
Στον ΟΑΕΔ μεταφέρονται οι αρμοδιότητες, η περιουσία και το προσωπικό των καταργούμενων Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Σύμφωνα με σχετικό ΦΕΚ το μεταβατικό διάστημα λειτουργίας των καταργούμενων Οργανισμών δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες, ενώ ορίζεται προσωρινή ενιαία Διοικούσα Επιτροπή για την εκκαθάριση τους.
Όσον αφορά στους πόρους, τα ταμειακά διαθέσιμα και κάθε έσοδο των δύο καταργούμενων φορέων, όπως αναφέρεται μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό με την επωνυμία «Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής» που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Από τον εν λόγω ειδικό λογαριασμό καλύπτονται οι πάσης φύσεως λειτουργικές δαπάνες καθώς και οι δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των ανειλημμένων αποκλειστικά και μόνον υποχρεώσεων, παροχών, προγραμμάτων.

Όπως διευκρινίζεται, νέα προγράμματα και παροχές δεν αναλαμβάνονται από τον ΟΑΕΔ, εκτός από τη συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.

Για το προσωπικό ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι θα αξιολογηθεί με τις διαδικασίες που θα καθιερωθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το σύνολο των υπηρετούντων στο δημόσιο.

Μαυρούλη Αργυρώ klik real