Είχαμε όλα τα άλλα τις φοροεπιδρομές, τα έκτακτα χαράτσια άντε να μπει κανείς στη διαδικασία να αποκτήσει παιδί εν μέσω κρίσης. Γι αυτό και οι ειδικοί καταγράφουν μείωση των γεννήσεων τον τελευταίο χρόνο κατά 10% γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του ΑΠΘ Βασιλης Ταρλατζής με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης με τίτλο «Η γονιμότητα έχει σημασία» η οποία καταρτίσθηκε από διεθνή επιστημονική επιτροπή, «αιτία των μειώσεων στις γεννήσεις είναι κυρίως η αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών».
Άλλωστε οι έλληνες είχαν ξεκινήσει ήδη να καθυστερούν την τεκνοποίηση για αντίστοιχους λόγους ακόμη και μία δεκαετία. Όπως είπε ο κ.Ταρλατζής πλέον έχει ανέβει σημαντικά ο μέσος όρος απόκτησης του πρώτου παιδιού.
Σε ότι αφορά τα προβλήματα γονιμότητας, αυτά φαίνεται ότι αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας των περιβαλλοντικών προβλημάτων καθώς και από τον τρόπο ζωής όπως το κάπνισμα και η διατροφή.
Είναι ενδεικτικό ότι 1 στα 6 ζευγάρια στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας αντιμετωπίζει πρόβλημα σύλληψης ποσοστό που αγγίζει το 15- 16%.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν 80 εκατ. άνθρωποι με προβλήματα γονιμότητας. κλικ νεςσιτ