Πλουμή - Παραγιουδάκης

Επεισόδιο με τον Β. Κεγκέρογλου στη Ηράκλειο


 
Ένα μικροεπεισόδιο είχαμε σήμερα στο Ηράκλειο, στον εορτασμό της μνήμης των 62 Μαρτύρων.
Την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο πρώην πλέον υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Κεγκέρογλου, ένας ηλικιωμένος πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει «έξω οι κλέφτες», γεγονός που ενόχλησε τον κ. Κεγκέρογλου ο οποίος και κινήθηκε εναντίον του με άγριες διαθέσεις όπως διαβάζουμε στο cretalive. Με την παρέμβαση βέβαια τον πιο ψύχραιμων, το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις, κλπ, κλπ.

Δεν έχετε όμως δίκιο κ. Κεγκέρογλου!!!

Δεν γνωρίζω φυσικά ποιός ήταν αυτός ο ηλικιωμένος. Και δεν με ενδιαφέρει…
Σε κάθε όμως περίπτωση Κύριε Υπουργέ, θα έπρεπε να έχετε συνειδητοποιήσει πώς η πολιτική δεν είναι μόνο τα μπράβο, τα παλαμάκια και οι υποκλίσεις των «δικών μας».
Ως πολιτικός, θα πρέπει – επιτέλους – να μάθετε να δέχεστε και τη γιούχα, δικαίως ή αδίκως.
Ειδικά στην σημερινή εποχή, όπου φαίνεται πώς οι χαχόλοι αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε τι γινόταν τόσα χρόνια, θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να σκύβετε το κεφάλι και να ζητάτε συγνώμη… Έστω και για λογαριασμό των συναδέλφων σας (καλόπιστα δεχόμενος ότι εσείς προσωπικά δεν ανήκετε στην κατηγορία των πολιτικών απατεώνων).
Ήσασταν όμως παρόν και μέσα στα πράγματα (στη βουλή δηλαδή) όταν γινόταν το έγκλημα.
Αυτός ο ηλικιωμένος, κατά πάσα πιθανότητα, είναι ένας άνθρωπος που ψηφίσατε να περικοπεί η σύνταξή του για να «σωθεί η Ελλάδα».
Ένας άνθρωπος που τα παιδιά και τα εγγόνια του (αν έχει) θα τον μουντζώνουν χέρια - πόδια για τις πολιτικές του επιλογές όλης του της ζωής, που οδήγησαν τη χώρα μας στην σημερινή κατάντια…
Κάποιος που είδε πώς μια ολόκληρη ζωή του έδιναν ένα κοκκαλάκι να γλύφει για να τρώνε κάποια άλλοι τα φιλέτα. Και στο τέλος του έστειλαν και τον λογαριασμό – όχι τον μισό (κατά Πάγκαλο «μαζί τα φάγαμε») αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΟ!
Αν δεν σας αρέσει η σημερινή πραγματικότητα αγαπητέ Κύριε Υπουργέ μου, «να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού» – που λέει και η διαφήμιση του παγωτού…
Μην ανησυχείτε, θα βρεθούν κι άλλοι να σώσουν την Ελλάδα. Εσείς (οι σημερινοί πολιτικοί) καλά τα καταφέρετε.
Τα πράγματα άλλαξαν. Κάποτε λέγανε πώς η πολιτική είναι για «γερά στομάχια». Και δεν είχαν δει τίποτα… Σε λίγο θα λένε πώς είναι και για "γερά κεφάλια" (κατά Παπανδρέου "θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες")
Τα παραπάνω φυσικά ισχύουν για όλους τους πολιτικούς και δεν απευθύνονται μόνο σε εσάς Κύριε Υπουργέ…
Το γεγονός μάλιστα πώς – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα – κινηθήκατε με άγριες διαθέσεις εναντίον ενός ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ, μόνο ως επιεικώς απαράδεκτο μπορεί να χαρακτηριστεί. mf