Συνεντεύξεις

Ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας επί του ΒΟΑΚ, από την γέφυρα Παπαναστασίου έως κόμβο Λινοπεραμάτων


Ένα πολύ σημαντικό έργο αναβάθμισης των συνθηκών οδικής ασφαλείας επί του ΒΟΑΚ, από την γέφυρα Παπαναστασίου έως τα Λινοπεράματα, ολοκληρώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο από την Περιφέρεια Κρήτης.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337


Το έργο περιλάμβανε την αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα με νέα αντιολισθηρή άσφαλτο και κάλυψε το πλέον πολυσύχναστο τμήμα του ΒΟΑΚ, από το οποίο διέρχεται καθημερινά μεγάλος αριθμός οδηγών. Το έργο εκτελέστηκε και με νυχτερινές εργασίες, χωρίς να πραγματοποιηθεί καθολικό κλείσιμο του ΒΟΑΚ σε κανένα από τα στάδια υλοποίησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, ο οποίος παρακολούθησε μαζί με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων όλα τα στάδια των εργασιών, σε δήλωσή του αναφέρει: «Με την ολοκλήρωση και των τελευταίων διαγραμμίσεων, παραδίδουμε στην κυκλοφορία έναν δρόμο πιο ασφαλή, πιο σύγχρονο, πιο λειτουργικό. Οι διερχόμενοι οδηγοί πλέον, μπορούν να κινούνται με μεγαλύτερη άνεση από τη γέφυρα της Παπαναστασίου έως τα Λινοπεράματα, καθώς και στους κόμβους Παπαναστασίου, Φοινικιάς, Γαζίου και Λινοπεραμμάτων.




Με τον συντονισμό του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, πετύχαμε να υλοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερα ζητήματα ο σχεδιασμός μας. Από τα θετικά στοιχεία του έργου, η αποτελεσματικότητα των νυχτερινών εργασιών που εφαρμόστηκε σε διάφορα στάδια με σκοπό να περιοριστεί η όποια όχληση. Αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη της Υπηρεσίας μας, καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε οδηγούς και ΕΛΑΣ, για την συμβολή τους στην ομαλή πορεία εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου. Συνεχίζουμε.».

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020-2022», με συνολικό προϋπολογισμό 16.500.000 ευρώ.