Πλουμή - Παραγιουδάκης

Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, για τις 3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ

«Τιμούμε μαχητικά και διεκδικητικά την Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ. Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, που παλεύουν και διεκδικούν για ζωή με αξιοπρέπεια, ζωή με δικαιώματα.




Είμαστε στον 21ο αιώνα και η επιστήμη, η ιατρική της αποκατάστασης και μία σειρά άλλες δυνατότητες μπορούν να δώσουν λύσεις, όμως αυτό δε συμβαίνει γιατί η αναπηρία θεωρείται «κόστος» για το κράτος, ίδιο με κάθε κυβέρνηση, που εξυπηρετεί τις προτεραιότητες του κεφαλαίου και αντιμετωπίζεται ως πεδίο κερδοφορίας και εκμετάλλευσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Υγεία και την Πρόνοια.

Το ΚΚΕ στηρίζει μέσα κι έξω από τη βουλή τις διεκδικήσεις του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στα Ιδρύματα Πρόνοιας, στην Ειδική Αγωγή και παλεύει για Δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, αντίστοιχο των δυνατοτήτων της εποχής μας και των αναγκών του λαού μας.

Ειδικά για την Κρήτη με παρεμβάσεις, μέσα κι έξω από τη βουλή, έχει αναδείξει την υποστελέχωση των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης, στάθηκε απέναντι στις απολύσεις , διεκδίκησε σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη για τα ειδικά σχολεία σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, την κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή, σε παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης, σε σχολικούς νοσηλευτές, τη στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ κ.α.

Για όλα αυτά, για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, σήμερα πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες και ακόμη περισσότεροι να μπουν στον μεγάλο αγώνα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που θεωρεί τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία «κόστος».