Πλουμή - Παραγιουδάκης

Επιστρέφει λαμπερό και επισκέψιμο το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου


Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» επιστρέφει στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου, επισκέψιμο και λαμπερό προκειμένου να σκορπίσει το χρώμα της χαράς και της γιορτής τα Χριστούγεννα του 2021 και την Πρωτοχρονιά του 2022 σε μικρούς και μεγάλους!




Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ), μετά την αναστολή της περυσινής διοργάνωσης λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας COVID-19, προχωρά φέτος στο στήσιμο του λαμπερού «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» με εορταστικές δράσεις φροντίζοντας παράλληλα να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας του κοινού. Μάλιστα, ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη δημιουργία του όμορφου «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» που τα τελευταία χρόνια έχει κλέψει την καρδιά μικρών και μεγάλων με τις εορταστικές δράσεις του πάντα εναρμονισμένες με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο 2021» θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 και θα κλείσει την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου του 2022. Για 35 ολόκληρες μέρες η Πλατεία Ελευθερίας αλλά και ο πεζόδρομος της Δικαιοσύνης πρόκειται να γεμίσει φως, λάμψη και χρώμα γιορτής. Παράλληλα η χριστουγεννιάτικη αγορά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» θα ξεκινήσει την λειτουργία της την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και η λειτουργία της δε θα ξεπεράσει τις 20 ημέρες. Το ωράριο λειτουργίας του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» και των γιορτινών καταστημάτων του θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.



Έχει ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής συμμετοχών (https://www.heraklion.gr/municipality/auction/oikiskoi-xristougenniatiko-kastro-2021-2022.html ) στην διεξαγωγή της δημόσιας κλήρωσης που θα γίνει την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, για τους διαθέσιμους οικίσκους του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου 2021» που θα δοθούν προς μίσθωση στους ενδιαφερόμενους. Για ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια με μηχανικά μέσα έχουν προκηρυχθεί δημόσιες πλειοδοτικές δημοπρασίες (https://www.heraklion.gr/municipality/d2021/mesa-psichagogias-plateia-eleutherias-xristougenniatiko-kastro-2021-2022.html ) με τις αιτήσεις να γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.