Πλουμή - Παραγιουδάκης

Η Κυκλική οικονομία ευκαιρία Ανάπτυξης για την Αλιεία


Τα συμπεράσματα της Περιφέρειας Κρήτης από την εκδήλωση «Η Κυκλική Οικονομία στην Αλιεία και τις Υδατοκαλλιέργειες. Εισβολικά είδη: απειλή ή ευκαιρία» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου BLUEFASMA – Interreg MED παρουσίασε ο Γιώργος Αλεξάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο συνέδριο CIRCLE THE MED Forum.




Ο Κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε στους στόχους και τις δράσεις που έχει επιτύχει η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του έργου καθώς και τις ανάγκες που έχουν αναδειχθεί και περιλαμβάνουν τη μεταφορά και εφαρμογή καλών πρακτικών στην Κρήτη, την ενίσχυση των ΜΜΕ για την εφαρμογή κυκλικής οικονομίας στις δραστηριότητες τους και την συνεχή ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών για δράσεις και πρακτικές που προωθούν την Γαλάζια Ανάπτυξη.

Επισήμανε επίσης την ανάγκη θέσπισης νομοθετικού σχεδίου για την διαχείριση των υποπροϊόντων της αλιείας, τη συνεχή εκπαίδευση των εμπλεκόμενων φορέων στις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος και την ανάγκη συνεργασίας για την παραγωγή νέων προϊόντων από την ανακύκλωση του αλιευτικού εξοπλισμού.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης οι: Σίμος Κεδίκογλου Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στεφανίδης καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Λευτέρης Αραπάκης διευθυντής της επαγγελματικής σχολής αλιείας ΕΝΑΛΕΙΑ, Αλέξανδρος Υφαντής Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών SYCHEM κ.ά.