Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στη Βουλή το αίτημα για παράταση της εφαρμογής ηλεκτρονικών παρουσιών στο πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής του ΕΣΠΑ ‘21-‘22


Με κοινή Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, οι Βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανώλης Θραψανιώτης, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, κατέθεσαν την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.), με την οποία ζητείται η έκδοση απόφασης με την οποία να προβλέπεται η παράταση εφαρμογής υποχρεώσεων των Ιδιωτικών Δομών του κλάδου στα απρόβλεπτα καταστροφικά φυσικά ή άλλα φαινόμενα.




Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η Περιφέρεια Κρήτης έχει πληγεί τις τελευταίες μέρες από σειρά σεισμικών δονήσεων και οι τοπικές αρχές έχουν προσωρινά απαγορεύσει τη λειτουργία μεταξύ και άλλων και των Ιδιωτικών Δομών Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης. Ο Παγκρήτιος Σύλλογος και τα Μέλη του, βρίσκονται σε αδιέξοδο προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δημιούργησε το απρόβλεπτο αυτό φαινόμενο, γι’ αυτό και ζητείται να εκδοθεί απόφαση με την οποία να προβλέπεται η παράταση εφαρμογής υποχρεώσεων των Ιδιωτικών Δομών του κλάδου στα απρόβλεπτα καταστροφικά φυσικά ή άλλα φαινόμενα. Συγκεκριμένα δυσκολεύονται να ενημερωθούν, εκπαιδευτούν και εφαρμόσουν τις ηλεκτρονικές παρουσίες του Προγράμματος ‘’Εναρμόνιση ‘’ του ΕΣΠΑ Παιδαγωγικής Χρονιάς 2021-2022.

Οι Βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα.