Πλουμή - Παραγιουδάκης

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Έλεγχοι σε κτίρια μετά τον σεισμό από μηχανικούς του Δήμου


Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι έλεγχοι κτιρίων από μηχανικούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην ευρύτερη περιοχή που εκδηλώθηκε η σεισμική ακολουθία του τελευταίου 24ώρου. Σε πρώτη φάση, οι έλεγχοι αφορούν στις περιοχές και χωριά του δήμου όπου έχουν υπάρξει ζημιές από το σεισμό και ειδικότερα στο Αρκαλοχώρι, Γάσι, Αρχοντικό, Μουσούτα, Μαχαιρά, Σαμπά, Χουμέρι, Ζωφόροι, κ.α.




Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Νίκο Συριγωνάκη και τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας κ. Κων/νο Αραβιάκη και Καθημερινότητας του Πολίτη, κ. Εμμανουήλ Σμυρνάκη, όπου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις υλικές ζημιές που προκάλεσε ο χθεσινός σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σε - παλαιές κυρίως - οικίες αλλά και επιχειρήσεις.







Τηλέφωνα για αναφορές πολιτών για ρωγμές σε κτίσματα

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται επίσης γνωστό ότι η υποβολή αναφορών από τους πολίτες για την εμφάνιση ρωγμών σε κτίσματα, προκειμένου να διενεργηθούν αυτοψίες σε αυτά, θα γίνεται στα κάτωθι τηλέφωνα: 6979790005, 28913 40405 και 28913 406.

Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν απευθείας τους Προέδρους των Κοινοτήτων προκειμένου αυτοί να καταγράφουν και συγκεντρώνουν τα αιτήματα για αυτοψίες ώστε ακολούθως να τα διαβιβάσουν συνολικά στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.