Πλουμή - Παραγιουδάκης

Καλοκαίρι στην πόλη μαζί με το Παιδικό Μουσείο Exploration!

Το Παιδικό Μουσείο Exploration ξεκινά αυτό τον μήνα τις πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη του Ηρακλείου! Ελάτε να γίνουμε τουρίστες στην πόλη μας και να την ανακαλύψουμε μέσα από το παιχνίδι!



Οι πολιτιστικές μας διαδρομές είναι ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε υπαίθριους πολιτιστικούς και μουσειακούς χώρους, δίνοντας την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να εξερευνήσουν μαζί την ιστορία της πόλης. Με αφορμή ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, διαβάζουμε χάρτες και παλιές ιστορίες, εξερευνούμε μνημεία και δημόσια κτίρια, λύνουμε γρίφους και αποκρυπτογραφούμε μυστικά.

Διαλέξτε τη θεματική που σας αρέσει περισσότερο και ελάτε με την παρέα σας να περπατήσουμε μαζί την πόλη του Ηρακλείου:

«Το κυνήγι των 12 Θεών»

Ο βασιλιάς των θεών, ο παντοδύναμος Δίας, ταξιδεύει εσπευσμένα στο νησί της Κρήτης! Ο λόγος; Μα.. επειδή χάθηκαν όλοι οι θεοί από του Ολύμπου την κορυφή! Δώδεκα θεοί σας περιμένουν κρυμμένοι σε δώδεκα σημεία στην πόλη του Ηρακλείου! Είστε έτοιμοι να τους ανακαλύψετε;


Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 (06.00 - 07.30 μμ) και τo Σάββατο 26 (10.00 - 11.30 πμ) με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ελευθερίας.



«Μια δερμάτινη τσάντα μάς αφηγείται…»

Μία ξεχασμένη δερμάτινη τσάντα μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και στο χώρο. Ποιο είναι το περιεχόμενό της; Ποια ιστορία κουβαλά μαζί της; Ελάτε να ταξιδέψουμε στη συνοικία της Αγίας Τριάδας τότε που ήταν γεμάτη κόσμο, μαγαζιά, ταβέρνες, εργοστάσια.

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 και Τετάρτη 30 Ιουνίου (06.00 - 07.30μμ) με σημείο εκκίνησης τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.



«Σε βενετσιάνικα νερά» (online διαδρομή)

Ο Τζιοβάνι, ένας νεαρός Βενετός στρατιώτης, μάς ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν, τότε που η Κρήτη ήταν η «Βενετία της Ανατολής». Μέσα από τις σελίδες του ημερολόγιού του, ανακαλύπτουμε το παλιό λιμάνι του Ηρακλείου, τον πέτρινο γίγαντα και όλα τα μυστικά του βενετσιάνικου στόλου.

Η διαδρομή πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσα από ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει τα σημεία της διαδρομής και το απαραίτητο πληροφοριακό/εκπαιδευτικό υλικό. Η διαδρομή θα ξεκινήσει το Σάββατο 19 Ιουνίου με σημείο εκκίνησης τον Παλιό Ενετικό Λιμάνι της πόλης του Ηρακλείου. Η διαδρομή θα είναι διαθέσιμη στον ενδιαφερόμενο για δέκα (10) ημέρες.



«Ξύλινη Τάμπια – Αναμνήσεις μιας ζωής» (online διαδρομή)

Οι πρώτες ακτίνες του ήλιου μόλις άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα… Ησυχία παντού. Κουκουλωμένη στο σάλι της η κυρά Αγγέλα περπατά γρήγορα στα στενά σοκάκια. Η κυρά Αγγέλα θυμάται ανθρώπους, περιγράφει αγαπημένα μέρη, μάς αφηγείται τη δική της ζωή.

Η διαδρομή πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσα από ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει τα σημεία της διαδρομής και το απαραίτητο πληροφοριακό/εκπαιδευτικό υλικό. Η διαδρομή θα ξεκινήσει το Σάββατο 19 Ιουνίου με σημείο εκκίνησης τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.. Η διαδρομή θα είναι διαθέσιμη στον ενδιαφερόμενο για δέκα (10) ημέρες.

Οι πολιτιστικές διαδρομές απευθύνονται σε γονείς και παιδιά σχολικής ηλικίας και πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν (1) ενήλικα και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνά τα δέκα (10 άτομα). Το κόστος συμμετοχής είναι 12€/άτομο και το κόστος της εφαρμογής είναι 20€ για 10 ημέρες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών και των ερμηνευτών μας, ενώ παρέχεται ατομικό εκπαιδευτικό υλικό ανά οικογένεια/ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης στο mail info@exploration.gr και στο τηλέφωνο +30 6948 822 622.