Πλουμή - Παραγιουδάκης

Συνάντηση Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Κρήτης


Στο κεντρικό κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο συναντήθηκαν σήμερα η Συντονίστρια κ. Μαρία Κοζυράκη και ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, υποστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Μανώλης Παραβολιδάκης. 



Η προγραμματισμένη σύσκεψη αφορούσε σε θέματα πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, στην ετοιμότητα και το συντονισμό των αρμόδιων οργανικών μονάδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των σωμάτων Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Κρήτη. 

Ο κ.Παραβολιδάκης ενημέρωσε τη Συντονίστρια για το θεσμό και το ρόλο των Συντονιστών Πολιτικής Προστασίας καθώς και για τις ενέργειες που προβλέπονται στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων και πρόκειται να εκκινήσουν τους αμέσως επόμενους μήνες. 

Η κ.Κοζυράκη, με τη σειρά της, ενημέρωσε για τη δομή πολιτικής προστασίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για τις σχετικές αρμοδιότητες τεχνικών και περιβαλλοντικών υπηρεσιών, όπως οι Διευθύνσεις Δασών, Υδάτων και Περιβάλλοντος/Χωρικού Σχεδιασμού, καθώς και για θέματα συνεργασίας και επιχειρησιακής δυνατότητας των Δήμων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε ειδικά ζητήματα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, και σε θέματα προάσπισης της ανθρώπινης ζωής κατά την εξέλιξη καταστροφικών συμβάντων σε πολυσύχναστα κι ευαίσθητα φυσικά και ανθρωπογενή περιβάλλοντα. 

Οι δύο συνομιλητές, συνεργάτες από παλιότερα στις επιτελικές τους θέσεις, συμφώνησαν στην τακτική επικοινωνία και στην από κοινού διαμόρφωση ενός συντονιστικού πλαισίου για τη διαχείριση, το σχεδιασμό και την αντιμετώπιση θεματικών καταστάσεων της πολιτικής προστασίας και ασφάλειας στην Κρήτη.