Πλουμή - Παραγιουδάκης

Κορωνοϊός: Κρούσματα από τα πρώτα τεστ στο κέντρο του Ηρακλείου

Αρκετοί είναι οι Ηρακλειώτες που από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στην …ουρά στην πλατεία Ελευθερίας για να κάνουν ένα rapid test.




Από το πρωί της Δευτέρας στελέχη του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται καθημερινά στην πλατεία Ελευθερίας για την πραγματοποίηση των rapid test σε πεζούς με στόχο να βρεθούν ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού.



Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην πρώτη ώρα βρέθηκαν συνολικά 8 θετικά στον κορωνοϊό δείγματα. Ένα από μαθητή που είχε κάνει στο σπίτι του το self test που ήταν θετικό και επιβεβαιώθηκε και από το rapid test.



Επίσης άλλοι επτά πολίτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό και κλήθηκαν για να τους γίνει και πάλι δειγματοληψία ώστε να γίνει και μοριακό τεστ.

Ήδη έχουν γίνει περισσότερα από 160 τεστ.



Τα rapid test θα γίνονται στην πλατεία Ελευθερίας καθημερινά μέχρι και τις δύο το μεσημέρι, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να γίνονται και απογευματινές ώρες.

Στην πλατεία Ελευθερίας βρέθηκαν το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινος, η αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη, η διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς που με τη στήριξη τους κατέστη δυνατό να υπάρξει η δυνατότητα για ράπιντ τεστ σε μόνιμη βάση.










Πηγή: creta24.gr