Πλουμή - Παραγιουδάκης

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης η γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις


Στην εναρκτήρια γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις που ξεκίνησε σήμερα στη Χερσόνησο με την συμμετοχή 49 χωρών παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης. Η γενική συνέλευση πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο ξενοδοχείο Lyttos Beach και θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο το απόγευμα. 








Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και ευχόμενος καλή επιτυχία στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις, ανέφερε, ότι, η συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων από τις Ευρωπαϊκές χώρες στέλνει ένα δυνατό μήνυμα, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, έμπνευσης και δράσης. «Το σαφές μήνυμα ότι ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μας και να τον κάνει καλύτερο. Για την Περιφέρεια Κρήτης ο αθλητισμός αποτελεί μια στρατηγική προτεραιότητα, η οποία είναι προσανατολισμένη στο μέλλον. Στη νέα γενιά. Στις νέες αθλήτριες και τους νέους αθλητές. Στους αθλητές του τένις που τα τελευταία χρόνια καθιερώνουν αυτό το σπουδαίο άθλημα στην Κρήτη Από τη δική μας πλευρά συνεχίζουμε τη συνεργασία με όλους τους συλλόγους του τένις της Κρήτης, γνωρίζοντας καλά πως αθλητισμός σημαίνει υγεία, πρόοδο και ελπίδα». 

Η γενική συνέλευση με «υβριδικό» τρόπο, συμμετέχουν δια ζώσης 10 χώρες και 39 με τηλεδιάσκεψη από τις χώρες τους. Τηρούνται αυστηρά τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, όπως ισχύουν για τον covid-19. Επισημαίνεται ότι, η Ε.Φ.Ο.Α επέλεξε το Ηράκλειο ως τόπο διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, πόλη με μοναδική ιστορία, πρεσβευτής της Ελληνικής παράδοσης και φιλοξενίας, η οποία αποτελεί επί πλέον και σημείο αναφοράς για το Άθλημα του Τένις στην Ελλάδα. Στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου διεξάγονται κάθε χρόνο 24 Διεθνή Πρωταθλήματα και 10 Εθνικά Πρωταθλήματα.