Πλουμή - Παραγιουδάκης

Διαχείριση απορριμμάτων: Επιστροφή στο παρελθόν από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Ξεχάστε την κυκλική οικονομία, η… καύση επιστρέφει!


Με αφορμή την διαβούλευση εν μέσω του 15Αύγουστου του Εθνικού Σχεδίου Διαβούλευσης Αποβλήτων – Ε.Σ.Δ.Α. που ξεκίνησε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: 





«Στην καρδιά του καλοκαιριού, από τις 6 έως τις 21 Αυγούστου, με το σύνολο των υπηρεσιών και των φορέων να υπολειτουργούν λόγω των θερινών αδειών του προσωπικού τους, ο κ. Χατζηδάκης θεώρησε σκόπιμο να φέρει σε «δημόσια διαβούλευση» το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζηδάκης εκμεταλλεύεται καταστάσεις που δυσχεραίνουν τον διάλογο για να προωθήσει τα σχέδια της ΝΔ. Έχει προηγηθεί ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος που ήρθε εν μέσω καραντίνας με την Βουλή να υπολειτουργεί, αλλά και διάφορα νομοσχέδια και τροπολογίες που επιλέγει - κατ’ επανάληψη – να καταθέτει στη Βουλή την τελευταία στιγμή. Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Χατζηδάκης όχι μόνο αποστρέφεται τον διάλογο, όχι μόνο δεν μπορεί να αντέξει την γόνιμη κριτική, αλλά σκόπιμα μεθοδεύει την επιστροφή στην απαρχαιωμένη τακτική της καύσης των απορριμμάτων. Αδιαφορώντας και απορρίπτοντας την λογική της Κυκλικής Οικονομίας, μη έχοντας σχέδιο ανάπτυξης της ανακύκλωσης, ο κ. Χατζηδάκης και η Κυβέρνηση της ΝΔ μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Σε πολιτικές καταστροφικές για το περιβάλλον, τις οποίες η Ευρώπη έχει ξεπεράσει και οι τοπικές κοινωνίες έχουν καταδικάσει».