Πλουμή - Παραγιουδάκης

Μία ακόμα συναυλία από την Φιλαρμονική στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου - Καραγκιόζης, γλυκά και τραγούδια στις εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» την Παρασκευή


Μία ακόμα συναυλία θα δώσει την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. Μετά την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, η Φιλαρμονική θα δώσει ακόμα μία συναυλία με εορταστικές μελωδίες το βράδυ της Παρασκευής στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Παράλληλα, με θέατρο σκιών, cine- προβολή, χριστουγεννιάτικές οικολογικές κατασκευές, φουρνίσματα και ξεφουρνίσματα και λαϊκά τραγούδια συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου είναι: 



17:00: «Κεράσματα»: Το Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων του Συλλόγου ΑμεΝΥ «Η Ροδαυγή» φουρνίζει και ξεφουρνίζει πεντανόστιμες δημιουργίες. Εκπαιδεύτρια: Φλωρεντία Μιλτιάδη

18:00-21:00: «Καστρολογήματα»: «Χριστουγεννιάτικες οικολογικές κατασκευές» και το «Πείραμα κλιματικής αλλαγής» από την Ομάδα Eco Voice

18:00: «Καλεσμένοι»: Ενημέρωση δράσεων από το «Σπίτι των Αγγέλων»

18:00-19:00: Στην κεντρική σκηνή, «Ο Καραγκιόζης και τα πνεύματα των Χριστουγέννων». Με τον Χ. Συρμακέζη και τον Μ. Γαλανάκη.


18:00-20:30: Στην Πλατεία του «χριστουγεννιάτικου Κάστρου», το Mobile Volkswagen Bar προσφέρει δωρεάν χυμούς και cocktails χωρίς αλκοόλ.

18:00-22:00: «CIΝΕ-Κάστρο Ξωτικών»: Προβολή της φιλοζωικής, μη εμπορικής ταινίας «Re-Action». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και ζώα. Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη», «Ζωφόρος, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Ζωοφιλία/ΠΦΠΟ.Παν/μιο Θεσσαλίας».


20:00: Στην κεντρική σκηνή, τα «Ρεμπέτικα Μονοπάτια» στα «πιο ωραία λαϊκά»