Πλουμή - Παραγιουδάκης

Αυτή την Κυριακή ο τελευταίος απόπλους του «ΝιΠι, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου» στο Θέατρο Κάτω


Μία παράσταση από την παιδική σκηνή του Θεάτρου Κάτω που αγκαλιάστηκε τόσο ζεστά από το κοινό του Ηρακλείου, μικρούς και μεγάλους! Γεμάτη έντονα χρώματα, τραγούδια, χορό, μουσική, κουκλοθέατρο, έξυπνα σκηνικά τρικ, δράκους, χάρτες και πρωτότυπα κύματα φτάνει στον τελικό απόπλου στο Θέατρο Κάτω. 




Η Ιστορία και το παρελθόν γίνονται αντιληπτά μ’ έναν άλλο, διαφορετικό τρόπο που φωτίζουν τη σκέψη και τις πράξεις του σήμερα! Ο ΝιΠί είναι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου που έρχεται αντιμέτωπος με τον πλούτο, τη δόξα, τη φιλία, τον έρωτα και την αγάπη σε μια πορεία αναζήτησης για το νόημα της ζωής! Με πλήρωμα τον Βαρθολομαίο, τον Γώγο τον Ξυνόγαλο, τον Μήτσο τον Ταπεινό, τον Λάκη τον Ζόρικο αντιμετωπίζουν καταιγίδες και σίφουνες που λυσσομανούν να τους βυθίσουν, μαύρα θεόρατα κύματα χιμούν να τους καταπιούν! Ναυμαχίες και μονομαχίες με τον μοίραρχο Κριεζή, τον Γάλλο φιλέλληνα Ιππόλυτο Μπυσσόν, ο Χασάν Μπαρμπαρόσσα, τον τρισέγγονο του Χαριεντίν, όμορφες και σκληρές κόρες, σαν τη Θεανώ τη Λύκαινα, τη Μαριγώ τη Λάβα, ανήσυχες δεσποσύνες σαν τη Γαλλίδα μαντμαζέλ Ελέν, αλλά και γοργόνες και δράκοι στάθηκαν εμπόδιο στην αναζήτηση του Νίπι, ώσπου στο τέλος …!

Tip1! Το ταξίδι συνεχίζει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου φιλοξενεί από Δευτέρα έως Παρασκευή την παράσταση για τα σχολεία!!! 

Βίρα τις άγκυρες! 



Σκηνοθεσία: Πάνος Ιωαννίδης και Βασίλης Παύλου
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2810-343483
Είσοδος*: 10 ευρώ, 8 ευρώ (παιδικό-μειωμένο)
*προπώληση στο βιβλιοπωλείο Χαρταετός 8 ευρώ

Ηθοποιοί: Ελευθερία Σινατσάκη, Καλιάννα Γιγουρτσή, Κλαίρη Δουκουμετζάκη Φίλιππος Μωραΐτης, Δημήτρης Γαλανάκης, Νίκος Αξιώτης
Πρωτότυπη μουσική: Σταύρος Πρέσσης
Πρωτότυποι στίχοι: Ασπασία Βασιλάκη
Σκηνογραφία: Ευαγγελία Καμπουράκη
Χορηγοί: Ζαγόρι-Ζαγοράκι / Physis Βοσκάκης Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε / Βιβλιοπωλείο Χαρταετός / Papermart.gr / Atrion Hotel
Χορηγοί επικοινωνίας: Cretalive.gr / Πατρίς Καθημερινή Πρωινή Εφημερίδα / Παιδικό ραδιόφωνο family fm 89.5 / Love Radio Κρήτης 102.8