Πλουμή - Παραγιουδάκης

Με «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου και με ένα αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Το πρόγραμμα του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου


Με ένα μουσικό παραμύθι και μία βραδιά μέλους και λόγου συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου. Το Έντεχνο Ωδείο παρουσιάζει το Μουσικό Παραμύθι το «Κοριτσάκι με τα σπίρτα», την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:00 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


--> Ψάχνεις τον ιδανικό αφυγραντήρα; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών σε τιμές... ασυναγώνιστες!



Συμμετέχουν: Χορωδία, Οργανικό Σύνολο Ορχήστρα Κιθάρας Έντεχνου Ωδείου.

Μουσική Διεύθυνση: Λένα Χατζηγεωργίου

Ορχήστρα Κιθάρας: Ελευθερία Φραγκιαδάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δομήνικος Ταβερναράκης, Λουλουδάκη Πόπη

Παράλληλα, την ίδια βραδιά, στις 20:30 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ» παρουσιάζει μία εκδήλωση μέλους και λόγου:

«Επί γης ειρήνη…». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο αντιπολεμικό και εργατικό τραγούδι, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μίνως Σωμαράκης

Το σχήμα:

Ανδρεαδάκης Βίκτωρας: μπουζούκι, τραγούδι

Αντωνοδημητράκης Γιάννης: μπαγλαμά

Γκολέμης Κωστής: ακουστική κιθάρα, φυσαρμόνικα

Γκολέμη Μαρία: φλάουτο

Γραμματικάκης Ανδρέας: μπάσο

Μαθιουδάκης Γιάννης: τραγούδι

Νέστορα Ελένη: τραγούδι

Σκιαδάς Νίκος: τύμπανα

Σωμαράκη Μάρω: τραγούδι Σωμαράκης Μίνως: κλασική κιθάρα

Χατζάκη Μαρία: πιάνο, τραγούδι

Αφήγηση: Γιώργος Βουζαξάκης, Θοδωρής Κόττας, Έφη Περδικογιάννη, Μάρω Σωμαράκη

Επιλογή Κειμένων: Έφη Περδικογιάννη

Με τη στήριξη και του «Συμποσίου Πολιτισμού».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» (https://www.xristougenniatikokastro.gr/). Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου είναι:

Μουσική επιμέλεια: Love Radio Κρήτης 102,8

11:00- 17:00: Στην Πλατεία και στην Κεντρική σκηνή του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Love Radio Κρήτης 102,8 διοργανώνει τα «Παιχνιδομαζέματα - Δωροσκορπίσματα 2019» για 8η συνεχόμενη χρονιά, και βάζει στόχο να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι και αυτά τα Χριστούγεννα, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου. Έτσι θα υπάρχουν παιδικές δραστηριότητες, ο χορός του Άι Βασίλη, Special Dance Xmas Show…και παιχνιδοτυλίγματα με τα ξωτικά του Άι Βασίλη.

17:00-18:00: Γιορτή λήξης της δράσης «Παιχνιδομαζέματα -Δωροσκορπίσματα 2019»!

18:00: Στην κεντρική σκηνή συναυλία με την Γιώτα Νέγκα, από τον Love Radio Κρήτης 102,8

12:00-14:00: Στην Πλατεία η Σχολική Μελέτη φτιάχνει πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για τους μικρούς φίλους του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου».

17:00: «Κεράσματα»: Παραδοσιακά ζυμαρικά της κρητικής κουζίνας με τη Β. Βατού και τη Σ. Ξυλούρη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων

18:00-20:00: «Καστρολογήματα»: «Χριστουγεννιάτικες οικολογικές κατασκευές» και το «Πείραμα κλιματικής αλλαγής» από την Ομάδα Eco Voice

18:00-20:00: Οι Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης μας καλούν να συμμετέχουμε σε πρωτότυπα «άπαιχτα παιχνίδια»

18:00-21:00: «Καλεσμένοι»: Εργαστήριο Ζωγραφικής, «χριστουγεννιάτικα θέματα» με τον ζωγράφο Β. Παπαγγελή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων