Πλουμή - Παραγιουδάκης

Πρωτιά της Περιφέρειας Κρήτης στον τελικό αγώνα του RUN GREECE 2019


Κρητικιά έκοψε το νήμα στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας - Σταύρος Αρναουτάκης: «Μας κάνετε όλοι περήφανους»

Την πρώτη θέση κατέλαβαν οι 10 άνδρες αθλητές της Κρήτης που αποτελούσαν την ομάδα της Περιφέρειας στον τελικό αγώνα του RUN GREECE 2019 που έγινε σήμερα Κυριακή στην Αθήνα στο πλαίσιο του αυθεντικού μαραθωνίου. 

Επάξια τους μιμήθηκαν και οι 10 γυναίκες αθλήτριες της κρητικής ομάδας ανεβαίνοντας κι εκείνες στο πρώτο σκαλί του βάθρου, πανηγυρίζοντας την απόλυτη πρωτιά της κρητικής ομάδας, η οποία σημειώθηκε ανάμεσα στους αθλητές επτά περιφερειών της χώρας που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα του RUN GREECE 2019.


Παράλληλα, εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία στον αυθεντικό μαραθώνιο αποτελεί η πρώτη θέση που κέρδισε στην κατηγορία των γυναικών η κρητικιά μαραθωνοδρόμος Ελευθερία Πετρουλάκη. Η 27χρονη αθλήτρια από την Σητεία τερμάτισε πρώτη στον διεθνή Μαραθώνιο των γυναικών με χρόνο 2 ώρες, 45 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα. και η οποία αποθεώθηκε κατά την είσοδό της στο Καλλιμάρμαρο.

«θερμά συγχαρητήρια! Μας κάνετε όλοι περήφανους, με την παρουσία, την αγωνιστικότητα και το αθλητικό πνεύμα που αναδεικνύετε με την συμμετοχή και τις διακρίσεις σας», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε μήνυμά του.


Η χρυσή ομάδα της Κρήτης

Κατηγορία 18-34: Τσολάκης Θεόδωρος, Μαστοράκης Γιώργος, Βαρδάκης Εμμανουήλ, Κοκοκιός Βαγγέλης, Δόβρου Κατερίνα, Λεμοντζόγλου Αδαμαντία, Μπελαδάκη Νίκη, Καραταράκη Κατερίνα.

Κατηγορία 35-39: Χατζάκης – Καζάνης Χρήστος, Ζαραφωνίτη Μαρία

Κατηγορία 40-44: Κωστάκης Αντώνης, Διακάκη Ζωή

Κατηγορία 45-49: Παπαδάκης Σταμάτης, Τρούλη Μαριάννα

Κατηγορία 50-54: Κορνάρος Γεώργιος, Βογιατζή Δήμητρα

Κατηγορία 55-59: Γρυφάκης Εμμανουήλ, Τελιοπούλου Ράνια

Κατηγορία 60 + : Φιλιππάκης Εμμανουήλ, Τζαγκαράκη Ειρήνη

Να σημειωθεί πως οι Κρήτες αθλητές και αθλήτριες προκρίθηκαν από τον αντίστοιχο αγώνα 5χιλ. στο Run Greece της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.
Συγκεκριμένα για την Κρήτη πρόκειται για το RUN GREECE HΡΑΚΛΕΙΟ, που διοργανώνουν κάθε χρόνο ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.