Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο Χάρης Μαμουλάκης για τη Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού


Με αφορμή τον χαρακτηρισμό της 9ης Νοεμβρίου ως τη Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης σε μήνυμά του αναφέρει:



Η σημερινή Ημέρα θεσπίστηκε για να μας υπενθυμίζει τη «Νύχτα των Κρυστάλλων» και το πογκρόμ κατά των Εβραίων του 1938, τραγική στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Το μήνυμα αυτής της επετείου, τείνει να γίνει πιο επίκαιρο από ποτέ, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην χώρα μας. Το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί. Οι νοσταλγοί του φασισμού προκαλούν με τα λόγια και τις πράξεις τους και βρίσκουν νέους στόχους, συνήθως ανθρώπους κατατρεγμένους, αδύναμους, πρόσφυγες, μετανάστες. Το αίσθημα φόβου και μισαλλοδοξίας που καλλιεργείται και τα κηρύγματα της διχόνοιας, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Η προσπάθεια αναβίωσης αντιλήψεων περί «καθαρότητας» και διάκρισης με βάση το χρώμα ή τη φυλή, βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη.
Οι Έλληνες, υψώνουμε το παράστημα μας για να τιμήσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η μόνη απάντηση σε κάθε φασιστική πρόκληση, σε κάθε ρητορική μίσους, είναι η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η δημοκρατία!