Πλουμή - Παραγιουδάκης

13η Γιορτή «Κρήτη, ήθη, έθιμα, κρητική φιλοξενία και όταν η Κρήτη χορεύει και συναντά την Ελλάδα»


Ξεκινά αύριο Πέμπτη 22 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 25 Αυγούστου, η 13η Γιορτή «Κρήτη, ήθη, έθιμα, κρητική φιλοξενία και όταν η Κρήτη χορεύει και συναντά την Ελλάδα».

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί και φέτος για 13η συνεχή χρονιά στις 22-23-24 και 25 Αυγούστου σε Παλαιόχωρα και Σούγια από την Χορευτική Ομάδα Σελίνου ΄΄Οι Σελινιώτες΄΄ με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-της Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα για 2η χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Σούγια σε συνεργασία με φορείς και επιχειρηματίες η αναβίωση του εθίμου της Κρητικής Καντάδας με την συμμετοχή του Αργύρη Ποταμίτη και Αντώνη Χουρδάκη στην λύρα και Κωστή Μαλαξιανάκη στο λαγούτο. Μαζί, αυτή την όμορφη βραδιά τα χορευτικά που θα ντύσουν την εκδήλωση είναι η Χορευτική Ομάδα Σέλινου ΄΄ Οι Σελινιώτες ΄΄ και ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου ΄΄ Ο Καγιαλές΄΄.

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στην παραλία της Παχιάς Άμμου ,πέταλο, για 12η χρονιά την αναβίωση του εθίμου της Κρητικής Καντάδας στην Παλαιόχωρα με την συμμετοχή των Γιάννη Μενεγάκη και Νίκο Καστρινάκη στο βιολί, Αντώνη Χουρδάκη και Νίκο Τζανάκη στην λύρα, Κωστή Μαλαξιανάκη, Γιώργο Γεωργακάκη και Μανώλη Μπουρδάκη στα λαγούτα, Αντώνη Μαργιολάκη στο μαντολίνο. Μαζί μας τα χορευτικά συγκροτήματα Χορευτική Ομάδα Σελίνου ΄΄Οι Σελινιώτες΄΄, Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου ΄΄Ο Καγιαλές΄΄, Λύκειο των Ελληνίδων Σητείας ,Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΄΄Ο ΓΗΓΕΝΗΣ΄΄ και ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων ΄΄Ο ΑΡΟΔΑΜΟΣ΄΄ .

Στην συνέχεια των εκδηλώσεων το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ΄΄ ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΗ ΧΟΡΕΥΕΙ΄΄ στην Ανατολική παραλία της Παλαιόχωρας με την συμμετοχή χορευτικών από όλη την Κρήτη που θα παρουσιάσουν χορούς από κάθε νομό της ΚΡΗΤΗΣ.

Τα Χάνια θα εκπροσωπήσουν οι διοργανωτές ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕΛΙΝΟΥ ΄΄ ΟΙ ΣΕΛΙΝΙΩΤΕΣ΄΄ και ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου ΄΄Ο Καγιαλές΄΄, με μουσικούς τον Αντώνη Χουρδάκη στην Λύρα και τον Κωστή Μαλαξιανάκη στο λαγούτο ,το Ρέθυμνο θα εκπροσωπήσει ο Λαογραφικός Όμιλος ΄΄ΧΟΡΟΚΡΗΤΕΣ΄΄ με μουσικούς τον Λευτέρη Μακεδάκη στην λύρα και τον Βασίλη Παπαδάκη στο λαγούτο, το Ηράκλειο θα εκπροσωπήσει ο Λαογραφικός Όμιλος ΄΄ΧΝΑΡΗ΄΄ με μουσικούς τον Λευτέρη Μακεδάκη στην λύρα και τον Βασίλη Παπαδάκη στο λαγούτο ενώ το Λασίθι τέλος θα εκπροσωπήσει το Λύκειο των Ελληνίδων Σητείας με μουσικούς τον Νίκο Πρινιωτάκη στο βιολί και τον Δημήτρη Νικάκη στο λαγούτο.

Τέλος την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική παραλία της Παλαιόχωρας η εκδήλωση ΄΄ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ΄΄ με χορούς από όλη την Ελλάδα. Μαζί μας οι μουσικοί Αντώνης Χουρδάκης στην λύρα και Κωστής Μαλαξιανάκης στο λαγούτο ενώ θα χορέψουν Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς η Χορευτική Ομάδα Σελίνου ΄΄Οι Σελινιώτες΄΄,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καντάνου ΄΄ΚΑΝΤΑΝΙΑ΄΄ και το Λύκειο των Ελληνίδων Σητείας, ενώ το Εργαστήρι Χορού και Λαογραφίας ΄΄ΣΥΓΧΟΡΟΣ΄΄ θα χορέψει χορούς από Νησιά, Ήπειρο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Μακεδονία και Θράκη. Μαζί μας επίσης θα είναι ο Σύλλογος Ποντίων Π.Ε. Χανίων ΄΄Η Ρωμανία΄΄ όπου θα χορέψει ποντιακούς χορούς. Η παρουσίαση των εκδηλώσεων θα γίνει από την ραδιοφωνική παράγωγο Στέλλα Μανούσακα

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ