Πλουμή - Παραγιουδάκης

Παρέλαση στο Ηράκλειο (photos)


Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων-προσκύνημα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. 






Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ενώ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στεφάνια κατέθεσαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, απόστρατων Αξιωματικών, Αντιστασιακών Οργανώσεων.


Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η καθιερωμένη παρέλαση από μαθητές, στρατό, αντιστασιακές οργανώσεις, σωματεία στη Λ. Δημοκρατίας ενώπιον των Αρχών με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε μήνυμα του για την Εθνική μας επέτειο αναφέρει, ότι «η 25η Μαρτίου, αποτελεί διπλή γιορτή για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και ο ξεσηκωμός των υπόδουλων Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Αυτοδιάθεση. Το 1821 αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή αμφισβήτησης της δουλείας, της ξένης τυραννίας και της καταπίεσης, το μεγάλο άλμα του Ελληνισμού προς την ίδια την ιδέα της ύπαρξης του. Με την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση της 25ηςΜαρτίου, ο Ελληνισμός ως εθνική οντότητα έβαλε τα θεμέλια για το σύγχρονο νεοελληνικό κράτος». Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι τα μηνύματα του αγώνα των προγόνων μας είναι διαχρονικά και επίκαιρα για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Κοινωνική συνοχή, δημιουργία και πρόοδο.