Πλουμή - Παραγιουδάκης

Όταν ο ενθουσιασμός συναντάει την εμπειρία


Γράφει ο Μανόλης Φούμης

Με χαρά βλέπω αρκετούς φίλους και γνωστούς να ανακοινώνουν τις υποψηφιότητές τους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Σε δήμους και περιφέρεια, γυναίκες και άνδρες με ικανότητες, πετυχημένοι στους τομείς τους, βγαίνουν μπροστά και διεκδικούν την ψήφο μας για να προσφέρουν μέσα από διάφορες παρατάξεις. Κι αυτό είναι καλό. Εξαιρετικό θα έλεγα.

Κλασικό παράδειγμα ο Δήμος Μαλεβιζίου. Εκεί όπου ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι τον τρόπο λειτουργίας του κεντρικού κράτους (δεν είναι τυχαία στην κορυφή των έργων και των χρηματοδοτήσεων ο Δήμος Μαλεβιζίου), έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μια πλειάδα νέων υποψηφίων, καταξιωμένων και με όρεξη για προσφορά. Και μαζί με τους νυν δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι έχουν αποκτήσει την δική τους εμπειρία σε θέματα αυτοδιοίκησης και έχουν δώσει τις εξετάσεις τους, έχει συγκροτήσει μια δυνατή, αξιόπιστη και ιδιαίτερα αποτελεσματική ομάδα.


Αυτό είναι που χρειάζεται η αυτοδιοίκηση, εμείς όλοι δηλαδή: Εμπειρία και αποτελεσματικότητα από τη μια, ενθουσιασμό και νέα, αξιόλογα πρόσωπα από την άλλη.