Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο Τάκης Χρυσικάκος στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 (ηχητικό)


Στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92.1 και το Magazino του Σαββάτου με τον Μανόλη Φούμη βρέθηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τάκης Χρυσικάκος.
Ο Τάκης Χρυσικάκος μίλησε για το Φεστιβάλ Θεάτρου των «Πολιτιστικών Αγώνων 2019» που άνοιξε με την παράσταση του έργου «ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΚΟ» του Νίκου Καζαντζάκη.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22, ΣΑΒΒΑΤΟ 23, ΚΥΡΙΑΚΗ 24, ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα, 21:00
Είσοδος: 13€
Μειωμένο: 10€

«ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΚΟ» του Νίκου Καζαντζάκη με τον Τάκη Χρυσικάκο

Φωνάζω στη μνήμη να θυμηθεί… «Αλάκερη η ψυχή μου μια κραυγή κι όλο μου το έργο το σχόλιο στην κραυγή αυτή.
Φωνάζω τη μνήμη να θυμηθεί, περμαζώνω από τον αέρα τη ζωή μου, στέκουμαι σαν στρατιώτης και κάνω την αναφορά μου στον Γκρέκο, γιατί αυτός είναι ζυμωμένος από το ίδιο κρητικό χώμα με μένα και καλύτερα απ’ όλους τους αγωνιστές που ζουν η που έχουν ζήσει μπορεί να με νιώσει».
Ν. Καζαντζάκης

Η «Αναφορά στον Γκρέκο», είναι το τελευταίο έργο τού μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια «αναφορά» με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του. Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας.

Σκηνοθεσία-εικαστικά: Τάκης Χρυσικάκος Συνεργάτης - Σκηνοθέτης: Εμμανουέλα Αλεξίου Επιλογές τραγουδιών: Χαϊνης Δημήτρης Αποστολάκης

ΔΕΥΤΕΡΑ 25, ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα, 18:00
Είσοδος: 6€

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ «ΠΕΤΡΟΨΑΛΙΔΟΧΑΡΤΟΧΩΡΑ»

Μια παρέα παιδιών ξεκινά ένα ονειρικό ταξίδι στην Πετροψαλιδοχαρτοχώρα, όπου ζουν οι πέτρες, τα ψαλίδια και τα χαρτιά, έχοντας ψυχή και επιβάλλονται ο ένας στον άλλο με τον γνωστό αέναο τρόπο που επιβάλλονται και οι άνθρωποι! Ανάλογα δηλαδή με την δύναμη και την ισχύ τους! Εκεί γνωρίζουν τον Χριτς που είναι ένα σκουριασμένο ψαλίδι, τον Μουτζούρη, ένα τσαλακωμένο χαρτάκι και τον Ρόκυ, μια ντροπαλή ελαφρόπετρα. Μέσα από τραγούδια, χορό, περιπέτεια και πολλές αστείες καταστάσεις τα παιδιά καταλύουν τις διακρίσεις και τους κοινωνικούς διαχωρισμούς, διαπιστώνοντας πως όλοι είμαστε κάπου δυνατοί και κάπου είμαστε αδύναμοι, έτσι κι αλλιώς!

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ:

Κατερίνα: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΪΣΑΚΗ Βάσω: ΒΑΣΩ ΚΟΝΤΟΠΡΙΑ Μιχάλης: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΓΡΗΣ Νικόλας: ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΓΡΗΣ Πορτατίφ, Σοφό βιβλίο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΧΜΙΑΣ Κομοδίνο, Ψαλιδάκι, Χαρτάκι, Πέτρα: ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΡΑΚΙΝΤΖΗ – ΚΑΡΑΛΗ Πολυθρόνα, Ψαλιδάκι, Χαρτάκι, Πέτρα: ΕΛΕΝΗ ΧΟΥΛΑΚΗ Κάδρο, Ψαλιδάκι, Χαρτάκι, Πέτρα: ΕΛΣΑ ΑΛΕΞΑΚΗ Ψαλιδάκι, Χαρτάκι, Πέτρα: ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ Χριτς: ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΥΑΝΑΚΗ Μουτζούρης: ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ Κριτικός Τέχνης: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΡΜΠΟΥΔΑΚΗΣ Ρόκυ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: ΕΦΗ ΔΡΑΚΟΥ Σκηνικά – Κοστούμια: ΑΝΝΑ ΧΙΛΕΤΖΑΚΗ Πρωτότυπη Μουσική: ΙΩΑΝΝΑ ΚΕΛΕΣΗ Χορογραφίες: ΧΑΡΑ ΚΑΡΑΛΗ Στίχοι: ΕΦΗ ΔΡΑΚΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΕΛΕΣΗ Ήχος –Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ Trailer – Φωτογραφίες: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΥΛΑ Σχεδιασμός Αφίσας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΑΚΗΣ Πλήκτρα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ


ΤΡΙΤΗ 26, ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα, 21:00
Είσοδος: 12€
Μειωμένο: 10€
Η «ΘΕ.Σ.Η και οι Stravaganti NUOVI» παρουσιάζουν μια παράσταση με τίτλο «ΟΣΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» του Άκη Δήμου
Εμπνευσμένο από την Πρώτη Αγάπη, του Ιωάννη Κονδυλάκη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη.

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξεχειλίζει, ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του. Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.

Με όχημα την εμβληματική νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη, «Η Πρώτη Αγάπη», ο Άκης Δήμου, μας παραδίδει, ένα νέο, γεμάτο λυρισμό και ποιητικότατο έργο, για όλες τις σιωπές μας που γίνονται κραυγές. Ένας χορός τεσσάρων σωμάτων, που κινούνται και σαρώνονται από την Αγάπη. Την απελπισμένη, την αδύνατη Αγάπη. Εκείνη που φωλιάζει στο χείλος του γκρεμού και βυθίζεται στα βάθη και στα χάη. Ο Άκης Δήμου, συνθέτει, έναν κόσμο ονείρων και ματαιώσεων, λαχανιάσματος, φιλιών και αναφιλητών.

Κείμενο: Άκης Δήμου Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκος Καλαθάκης Διδασκαλία Φωνής: Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή Β. Σκηνοθέτης: Στέλλα Κουφάκη Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης,
Παίζουν:
Γιώργης: Στέλιος Αναστασιάδης, Βαγγελιώ: Σοφία Δερμιτζάκη
Μάνα: Ειρήνη Κουτσάκη
Άνδρας: Θοδωρής Θεοδωρίδης

ΤΕΤΑΡΤΗ 27, ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα, 21:00
Είσοδος: 12€ Μειωμένο: 10€
Η «ΘΕ.Σ.Η και οι Stravaganti NUOVI» παρουσιάζουν το έργο του Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»
Η σύγκρουση μεταξύ των δύο γιων του Οιδίποδα, Πολυνείκη και Ετεοκλή, για τον θρόνο της Θήβας έχει τελειώσει. Τα δύο αδέλφια βρίσκονται νεκρά στο πεδίο της μάχης. Ο Κρέων, ο νέος βασιλιάς της Θήβας, έχει δώσει διαταγή να παραμείνει άταφος ο Πολυνείκης, που πολέμησε ενάντια στην πατρίδα του. Όμως η αδελφή του νεκρού, Αντιγόνη, αποφασίζει να τον τιμήσει με την πρέπουσα ταφή. Συλλαμβάνεται και οδηγείται στον Κρέοντα, που, τηρώντας τους νόμους της πολιτείας, την καταδικάζει σε θάνατο. Ο βασιλιάς παραμένει αμετάπειστος ακόμη και μετά την παρέμβαση του γιου του, Αίμονα, και διατάζει να θαφτεί η Αντιγόνη ζωντανή σε μια σπηλιά. Ωστόσο, τα δεινά που έχει προβλέψει ο μάντης Τειρεσίας δεν θα αργήσουν να γίνουν πραγματικότητα. Η καθυστερημένη υπαναχώρηση του βασιλιά δεν θα προλάβει την καταστροφή. Η Αντιγόνη έχει απαγχονιστεί μέσα στη φυλακή της, ο Αίμονας έχει αυτοκτονήσει και η Ευρυδίκη, γυναίκα του Κρέοντα, ακολουθεί τον γιο της στο θάνατο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Νίκος Παναγιωτόπουλος ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σοφία Δερμιτζάκη ΣΚΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ- ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Σοφία Δερμιτζάκη, Στέλλα Κουφάκη ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Βάρδας

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΧΟΡΙΚΩΝ: Όλια Λυδάκη Β.ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ: Στέλλα Κουφάκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μάνος Πολιτάκης

Αντιγόνη/Ευρυδίκη/Εξάγγελος: Ελένη Στρατάκη Κρέων: Κώστας Μεταξάκης Ισμήνη/Τειρεσίας: Καλιάννα Γιγουρτσή Φύλακας/Αίμονας/Αγγελος: Ζαχαρίας Περογαμβράκης Χορός: όλοι

ΠΕΜΠΤΗ 28, ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα, 21:30
Είσοδος: 10€
Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΙΥΤΤΟΣ» παρουσιάζει την παράσταση «NO EXIT» (κεκλεισμένων των Θυρών) του Ζαν - Πωλ Σάρτρ
Τρείς νεκροί, άγνωστοι μεταξύ τους οδηγούνται στην κόλαση από έναν μυστηριώδη άγνωστο άντρα, ένα γκαρσόνι. Όταν μείνουν μόνοι θα καταλάβουν πως η συνεύρεση τους δεν είναι τυχαία και πως ο καθένας θα γίνει ο δήμιος των άλλων δύο.
“Η κόλαση μας είναι οι άλλοι” λέει ο Γκαρσέν μέσα στο έργο.

Η άρνηση να ομολογήσουμε το πρωταρχικό μας έγκλημα, από το οποίο πηγάζουν όλα τα άλλα είναι η απόφαση μας να απαρνηθούμε την ελευθερία μας και να επιτρέψουμε στους άλλους να μας επιβάλουν μια εικόνα του εαυτού μας, ένα κοινωνικό προσωπείο, μια μάσκα που γίνεται δέρμα και η ταυτότητα μας εξαφανίζεται.
Ο Σαρτρ βασικός εκπρόσωπος του υπαρξισμού στο “κεκλεισμένων των θυρών” εκφράζει την αντίφαση- ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, όχι όμως την επιλογή να μην είναι ελεύθερος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντουράκης
Μετάφραση: Γρηγόρης Γρηγορίου
Σκηνικά: Κατερίνα Βασιλειάδη
Πρωτότυπη μουσική- Σύνθεση ήχων- live electronics: Έρη Ζερβάκη

Παίζουν:
Γκαρσόνι: Γιάννης Λιόκαλος
Γκαρσέν: Αντώνης Ντουράκης
Ινές: Αναστασία Σακέτου
Εστέλλα: Δάφνη Di Gregorio


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29, ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα, 21:00
Είσοδος: 12€ Μειωμένο: 10€
Κατάλληλο άνω των 17 ετών
Η Ομάδα Θεατρικής & Παραστατικής Τέχνης «Το Σανίδι» παρουσιάζει μια μαύρη κωμωδία του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Μάρτιν Μακ Ντόνα

«Ο ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΟΣ»

Οι προσωπικές ιστορίες ζωής τεσσάρων χαρακτήρων συναντιούνται σ’ αυτή την ιστορία. Τέσσερις παρακμιακοί τύποι: δύο αστυνομικοί και δύο κατηγορούμενοι βρίσκονται σε ένα δωμάτιο ανάκρισης, για τη διαλεύκανση εγκλημάτων με θύματα παιδιά. Ένα θρίλερ για την τρυφερότητα, μια μαύρη κωμωδία για το καθεστώς της ενήλικης ζωής, ένας ύμνος για την κατασπαραγμένη παιδική (μας) ηλικία. Μια ιστορία με παιδιά, αλλά όχι για παιδιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη Σκηνοθεσία: Φαίη Ταμιωλάκη

Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Άννα Χιλετζάκη Εικονογράφηση Τrailer: : Άννα Χιλετζάκη Δημιουργικό Αφίσας: Κώστας Καρvίκης Τrailer: Μαρία Παπαδάκη (ragaze visual art productions) Επιμέλεια Αφίσας: Κώστας Καρvίκης Γραφιστική: Κώστας Καρvίκης Φώτα - Ήχος: Γιώργος Γιακατός (super soundic) Παίζουν: Λευτέρης Κουφάκης (Κατούριαv κ. Κατούριαv) Νικόλας Παπαδάκης (Μίσαλ Κατούριαv) Άvια Κουκάκη (α' υπαστυνόμος Τουπόλσκι) Έφη Δράκου (β' υπαστυνόμος Άριελ) Επικοινωνιολόγος – Δημ. Σχέσεις: Μαρία Ορφαvάκη Ραδιοφωνικό Σποτ: Ειρήνη Παπαδάκη (beep productions) Παραγωγή: Ομάδα Θεατρικής Τέχνης «Το Σανίδι»

ΣΑΒΒΑΤΟ 30, ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα, 18:00 & 20:00
Είσοδος: 5€
ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει την θεατρική διασκευή του γνωστού παραμυθιού «Ο ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ» του 'Ερικ Πιμπαρέ Ο Τιμολέων είναι ο καινούργιος Φεγγαροσκεπαστής! Μόλις πήρε το πτυχίο του από την μεγάλη του κόσμου σχολή και είναι πανέτοιμος να πιάσει δουλειά στο φεγγάρι. Απόψε κιόλας! Μόνο που μια αναποδιά θα τα χαλάσει όλα. Ο Τιμολέων πρέπει ως το χάραμα να βρει τρόπο να φτάσει στο φεγγάρι. Θα τα καταφέρει; Με ένα απλό (και καθόλου διδακτικό τρόπο) το έργο μιλάει για την φιλία και τη δύναμη της συνεργασίας. Πέρα από αυτό όμως βλέπουμε την προσπάθεια και την επιμονή, αφού ο Τιμολέων πρέπει να φτάσει στο φεγγάρι και όλοι,(ε όχι και όλοι από την αρχή, στο τέλος όμως τους καταφέρνουν) κάνουν ό,τι μπορούν γι' αυτό..

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Διασκευή κειμένου- Σκηνοθεσία: Μαρία Ραμουτσάκη Επιμέλεια Κειμένου: Ντένια Καραβασιλειάδη Σκηνικά - Κοστούμια: Μικέλα Παπαδουλάκη Απόδοση- Τεχνοτροπίες σκηνικών: Ευαγγελία Βολακάκη Μουσική επιμέλεια: Ελένη Καρμπαδάκη Εμψύχωση Αντικειμένων: Ζωή Σκαλίδη, Κατερίνα Μουτσάκη Στίχοι Τραγουδιών: Δέσποινα Τραχαλάκη Μουσική Τραγουδιών: Μαρία Παπαδογιάννη Πρόγραμμα- Αφίσα: Αντωνία Κόρακα ΔΙΑΝΟΜΗ Γέρο Ναπολέων: Αποστόλης Μπουζάκης Τιμολέων: Λιάνα Κωστοπούλου Αφηγητές- Καθηγητές-Παιδιά: Γιάννης Πατεράκης- Σπύρος Κοσμάς Λέανδρος: Γιούλα Κανιτσάκη Δάφνη, Γυναίκα με Ομπρέλα: Σοφία Κοκολογιάννη Πολυχρόνης, Γεωργός: Ευτύχης Κανδανολέων Μαργαρίτα, Γυναίκα με Ομπρέλα: Ελίνα Ζωιδάκη Έρρικα, Ερωτευμένη, Κα. Ιατρού, Μαμά: Ντένια Καραβασιλειάδη Αρίστος, Ερωτευμένος, Κλέφτης: Αντώνης Μπομπολάκης Τζίμης, Κλέφτης, Γεωργός: Κωνσταντίνος Βερονίκης Μισοφέγγαρο, Τραγούδι: Ιωάννα Παπαδογιάννη Χλόη, Μισοφέγγαρο, παιδί: Στέλλα Μπαρούνη

ΚΥΡΙΑΚΗ 31, ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα, 21:00
Είσοδος: ελεύθερη
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ - «Η ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ» «ΤιΤVίσματα Περι…Πάτου»
Η θεατρική μας ομάδα πραγματοποιεί την πρώτη της σκηνική απόπειρα παρουσιάζοντας ένα χιουμοριστικό σπονδυλωτό σχόλιο, πάνω στην αφέλεια, την αμάθεια, του κιτς και τον στρουθοκαμηλισμό της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, με κείμενα των Νίκου Περέλη, Μάριου Ποντίκα και Καρλ Βάλεντιν

Συντελεστές
Γενική επιμέλεια & Σκηνοθεσία: Μαυροματίδης Πέτρος
Σκηνικά & Κουστούμια : Θεατρική Ομάδα
Βοηθός σκηνοθέτη : Μπελαδάκη Κατερίνα
Μουσική επιμέλεια : Μαυροματίδης Πέτρος, Μπελαδάκη Κατερίνα
Τεχνική υποστήριξη : Γούλος Γιώργος,
Χαχλάκης Στέλιος

Παίζουν (Με αλφαβητική σειρά)
Ανυφαντάκη Γιάννα, Βλασσοπούλου Μαρία
Γούλος Γιώργος, Καστελιανού Μαρία
Κούτρα Μαρία,Μπαλτζάκης Άρης
Μπελαδάκη Κατερίνα, Μπελαδάκη Χαρούλα
Ξειδιανάκη Βίλμα,Ποντικάκη Μαρίνα
Σκόδρα Κατερίνα, Σπανάκη Φλώρα
Σωμαρά Νίκη, Χαχλάκης Στέλιος

ΔΕΥΤΕΡΑ 1, ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα, 21:00
Είσοδος: 10€
Μειωμένο: 7€
Η Θεατρική Ομάδα ΑΙΘΗΡ παρουσιάζει το έργο «ΣΑΒΟΥΑΡ ΒΙΒΡ» ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ
Μια παράσταση για τους κανόνες της ζωής
Εμπνευσμένο από το έργο «Οι κανόνες του σαβουάρ βιβρ στη σύγχρονη κοινωνία» του Jean-Luc Lagarce.
Ένα ζευγάρι, με όλη την κοσμική γνώση στα χέρια του, μας περιγράφει ένα εγγυημένο σχέδιο για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς από την ώρα της γέννησής του και σε κάθε μεγάλη ή μικρή στιγμή της ζωής, έτσι ώστε να μην αφήσει τους φόβους του να τον κυριεύσουν, πράγμα καταστροφικό για τον ίδιο και τους γύρω του.

Είναι, όμως, ικανό ένα πρωτόκολλο κανόνων κι εθιμοτυπιών να μας διαφυλάξει από τις δυσκολίες της ζωής; Μπορούν όλες αυτές οι τελετουργίες που διέπουν την κοινωνική μας ζωή να μας προστατεύσουν από τις αγωνίες μας ή μήπως αποτελούν ένα εύρημα διαφυγής από ό,τι μας φέρνει σε πραγματική αμηχανία;
Μέσα από την επιλογή έντονης φόρμας και την εναλλαγή ρόλων και διαθέσεων, ένας άντρας και μια γυναίκα παραδίδουν ένα ανορθόδοξο μάθημα ευπρέπειας που καταλήγει σε μία σειρά αποκαλύψεων για την ανεξέλεγκτη φύση που όλοι κρύβουμε.
Μία ιστορία για την αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να τιθασεύσει το τέρας εντός του και να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία το μυστήριο της ζωής και του θανάτου.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Κώστας Κατσουλάρης
Σύλληψη-Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ροκαδάκη
Ερμηνεία: Χριστίνα Ροκαδάκη, Ιάσων Bitter Σκηνικά- Κοστούμια: Βασιλική Σουρρή
Επιμέλεια Κίνησης: Νίκος Καλύβας
Πρωτότυπη Μουσική: Βαγγέλης Μακρυγιάννης
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Φωτογραφίες: Ευτυχία Φρατζεσκάκη

ΤΡΙΤΗ 2, ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα, 21:00
Είσοδος: ελεύθερη

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του συλλόγου ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Παρουσιάζει το έργο των: Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ»

Έργο με αυθεντικό χιούμορ που διακωμωδεί πρόσωπα και καταστάσεις απ΄ τον Ελληνικό Κινηματογράφο στο πέρασμα του χρόνου.

Διδασκαλία - Σκηνοθεσία: ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗΣ
Σκηνικά - κοστούμια: ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Φορεσιές: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Γενική Επιμέλεια: ΤΡΙΤΣΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3, ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα, 21:00
Είσοδος: 12€
Μειωμένο: 10€
Το «ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ» παρουσιάζει το πολυβραβευμένο έργο του Hugh Leonard «ΝΤΑ» που έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από τη συγκλονιστική ερμηνεία του Μάνου Κατράκη
Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, που παρουσιάζει το μικροαστικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του εικοστού αιώνα στην Ιρλανδία μέσα στο οποίο μεγάλωσε ένα παιδί (ο Τσάρλυ), που τώρα ως ενήλικας το ζει σχεδόν ψυχαναλυτικά και λυτρωτικά από την αρχή.

Ο Τσάρλυ επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε μετά το θάνατο του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση, ξεδιπλώνονται οι σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας, τα λάθη του παρελθόντος, η απώλεια, το τίμημα της ενηλικίωσης, η σκληρότητα που πολλές φορές κρύβει μέσα της αγάπη, μέσα από αλλεπάλληλες «μεταφορές» μέσα στον χρόνο. Ο Ντα (υποκοριστικό του Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε ένα αφελή αλλά και αυστηρό πατέρα.
Το πολυβραβευμένο έργο του Hugh Leonard που έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από τη συγκλονιστική ερμηνεία του Μάνου Κατράκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννα Κεφάλα, Μανόλης Κουκιαδάκης Παναγιώτης Κουτσούκος, Βίκυ Μπουρτσουκίδου, Μανόλης Σηφάκης Ιάσονας Χριστοδούλου, Σίμος Χριστοδούλου
Κείμενο: Hugh Leonard
Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές Σκηνοθεσία: Γιάννα Κεφάλα
Επιμέλεια σκηνικών: Άννα Χιλετζάκη Κοστούμια: Γιασμίν Τιμοτίγιεβιτς Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Παραουλάκης Φώτα / Ήχος: Νίκος Αρετάκης

ΠΕΜΠΤΗ 4, ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα, 19:00
Είσοδος: 8€
ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το «ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ» παρουσιάζει «Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ» Ξένιας Καλογεροπούλου & του Θωμά Μοσχόπουλου
Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κείμενο της Ξένιας Καλογεροπούλου που παντρεύει το χθες με το σήμερα…
Η κοιμωμένη πριγκίπισσα μαγεύεται κατά λάθος από τη «διαφορετική» νεράιδα Βιόλα… και ξυπνάει… μετά από 500 χρόνια!!!
Σ’ ένα κόσμο σύγχρονο, τελείως διαφορετικό απ’ τον δικό της, τον παραμυθένιο… Ένα κόσμο με τρένα, αυτοκίνητα, κινητά, τεχνολογία…
Πως θα τα βγάλει πέρα μόνη της; Θα τα καταφέρει; Αυτή; που μεγάλωσε σαν πριγκίπισσα;
Ένα κείμενο με χιούμορ και συγκίνηση που μας μιλάει για τον έρωτα, τη φιλία, τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα, τη σχέση γονιών- παιδιών, την επικοινωνία.
Μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας με την επιδέξια γραφή της καταξιωμένης στο χώρο του παιδικού θεάτρου Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιάννα Κεφάλα, Δομήνικος Ταβερναράκης
Ιάσονας Χριστοδούλου, Μιχαέλα Πασσά
Ρένα Πασπάτη, Σίμος Χριστοδούλου
Τάσος Καϊσαρλής, Πόπη Λουλουδάκη
Κείμενο: Ξένια Καλογεροπούλου Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννα Κεφάλα
Σκηνικά: Άννα Χιλετζάκη
Κοστούμια: Γιασμίν Τιμοτίγιεβιτς
Μουσική επένδυση & πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Καλογεράκης - Ιωάννα Κελεσή
Τραγούδι: Θαλένα Αβραμέα
Κινησιολογία: Χαρά Καράλη
Φώτα / Ήχος: Νίκος Αρετάκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5, ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα, 21:00
Είσοδος: 10€
Μειωμένο: 8€
Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΤΕΧΝΟΘΕΑΣΙΣ» παρουσιάζει το έργο «ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ» της Εύας Διαμαντάκη

Το έργο, σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο την πιεστική και αγχώδη καθημερινότητα. Μια ιστορία για την αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να τιθασεύσει το μέσα του και να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία την πραγματικότητα. Κάθε ρόλος ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας κι ο χρόνος είναι πάντοτε εκείνος που θα πει την τελευταία λέξη.

Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Ζερβάκη Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Διαμαντάκη Επιμέλεια θεατρικού έργου: Κωνσταντίνος Σύρμος
Σκηνικά / κουστούμια: Εύα Περτσελάκη Πρωταγωνιστούν: Ελένη Γιαλαμά, Κώστας Κουρουνιώτης, Εμμανουέλα Ροκαδάκη, Αγγελική Σπανουδάκη, Εμμανουήλ Σταυρουλάκης, Γιάννης Τσαγκαράκης, Πέτρος Φαρσαράκης


ΣΑΒΒΑΤΟ 6, ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα, 21:00
Είσοδος: 10€

«ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ» «ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΒΙΒΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ» Των A.Long, R. Martin, A.Tichenor

Λίγα λόγια για την παράσταση: Η Εύα, ο Αβραάμ, ο Σαμψών, η Σαλώμη, ο Πόντιος Πιλάτος κ.ά θυμίζουν στο κοινό τις κλασικές βιβλικές ιστορίες και απαντούν σε τυπικά, προαιώνια ερωτήματα: Ποιος έχει τα πνευματικά δικαιώματα της Βίβλου; Η Βίβλος έχει σελίδα με αριθμό 666; Με ακραίο χιούμορ αλλά και απόλυτο σεβασμό, με ευφυείς και επίκαιρες σκηνές (Δέκα Κομμένες Εντολές, Μυστικός Δείπνος-Γιούρογκρουπ, Πόντιος Πιλάτος και το Δημοψήφισμα για την τύχη του Ιησού) αλλά και με τη συμμετοχή του κοινού, το αποτέλεσμα είναι γέλιο πολύ. Για το λόγο αυτό, προσοχή: Η παράσταση είναι ακατάλληλη για προσφάτως εγχειρισμένους και σε παιδιά κάτω των 16 χρόνων!

Σκηνοθεσία: Σαπουντζάκης Χρόνης
Κουστούμια: Μαριλένα Δημητράκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σαπουντζάκης Χρόνης Ταβερναράκης Δομίνικος Φραντζεσκάκης Κώστας

ΚΥΡΙΑΚΗ 7, ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα, 12:00 (μεσημέρι)
Είσοδος: 7€
Η «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ» παρουσιάζει το παραδοσιακό παραμύθι «Το ΓΙΑΣΕΜΙ, η ΡΟΔΙΑ και η ΧΑΡΟΥΠΙΑ»

Η «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ», στην 38η καλλιτεχνική δημιουργία της, αξιοποιεί θεατρικά ένα ξεχωριστό λαϊκό μικρασιατικό παραμύθι από την Αλικαρνασσό και στήνει μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Μια χειροποίητη παράσταση συνόλου που συνδυάζει το θέατρο του δημιουργού με το θέατρο σκιών, την πρωτότυπη μουσική με τον ανατολίτικο ήχο, τα περίτεχνα κοστούμια που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους και τις εμπνευσμένες φιγούρες που μαγεύουν το βλέμμα, επιτρέποντας στη φαντασία του παιδιού να ενεργοποιηθεί στο έπακρο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία - θεατρική προσαρμογή - αφήγηση: Δημήτρης Φοινίτσης
Πρωτότυπη μουσική: Κωστής Μακάκης
Φιγούρες θεάτρου σκιών: Αντώνης Κοσμαδάκης
Προσωπεία - κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Επιμέλεια κίνησης: Μικαέλα Κεφαλογιάννη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Καλιακάκη, Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Αλεξάνδρα Τζουανάκη
Ηχογραφημένη πρωτότυπη μουσική από τους οργανοπαίκτες: Κωστή Μακάκη (βιολί), Βαγγέλη Συλιγάρδο (κιθάρα), Μανώλη Τζανάκη (ούτι)

ΔΕΥΤΕΡΑ 8, ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα, 19:00
Είσοδος: 8€
Μειωμένο: 6€

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του «ΣΧΗΜΑ 7» παρουσιάζει 6 Κρητικά Παραμύθια της Στέλλας Κουφάκη με τίτλο «Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ» Μια παράσταση με αυτοσχεδιασμούς, κούκλες και ηθοποιούς που παίζουν μουσική ζωντανά !!!!!!!

Τι είναι αυτό; * Ένα κλειδί. Παλιό. * Τι ανοίγει; * Το σπίτι της γιαγιάς σου. * Στο χωριό; * Ναι. * Γιατί δεν πάμε ποτέ εκεί; * Κανέναν δε θα βρεις. Το χωριό έχει ερημώσει. * Και το σπίτι; * Κι αυτό έρημο. * Εσύ θα μπορούσες να το ανοίγεις. * Δε θέλω. * Δε μου μιλάς για τη γιαγιά. * Η γιαγιά σου... έλεγε παραμύθια. * Τι παραμύθια; * Από το χωριό της. Παλιές ιστορίες, με πλάσματα φανταστικά. * Θυμάσαι καμία; * Όχι. Εγώ δεν ξέρω παραμύθια. * Γιατί; * Τα ξέχασα. * Αν πας εκεί θα τα θυμηθείς; * ...δεν ξέρω. * ...Αν πάω εγώ; Τέσσερις έφηβοι, νέοι του καιρού τους, ανοίγουν έπειτα από χρόνια το εγκαταλελειμμένο σπίτι της γιαγιάς στο χωριό. Γιατί είναι κλειστό; Τι μυστικά κρύβει; Ένα παλιό μαγνητοφωνάκι, τα παραμύθια της γιαγιάς, παράσιτα πολλά, μια ανάσα και... η περιπέτεια αρχίζει!Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μεταξάκης Βοηθός σκηνοθέτη: Ράνια Πλατάκη Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Νίκος Καλαθάκης Επιμέλεια μουσικής: Βαρδής Σαμαριτάκης,Χάρης Σουλτάτος Στίχοι τραγουδιών: Τζίνα Κιάφα Επιμέλεια ακουστικού υλικού: Άγγελος Άρβανίτης Φωτιστής: Μανούσος Μαυροφοράκης Παίζουν: Τζίνα Κιάφα,Βαρδής Σαμαριτάκης, Χάρης Σουλτάτος, Ελένη Στυλιανάκη

ΤΡΙΤΗ 9, ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα, 21:30
Είσοδος: 12€
Μειωμένο: 10€

Το «ΣΧΗΜΑ 7» παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία «Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ» της Γ. Ρεζά

"Τέσσερις άνθρωποι πολύ διαφορετικοί και πολύ αναγνωρίσιμοι. Ένας μεγαλοδικηγόρος, πραγματιστής και κυνικός, που σίγουρα θα ήθελε να βρίσκεται αλλού και είναι συνέχεια στο κινητό του.
Η γυναίκα του, μια μπίζνες – γούμαν ενοχική και αξιοπρεπής που η απελπισία της από την αδιαφορία του άντρα της της δημιουργεί διάφορα ψυχοσωματικά και…γαστρεντερικά προβλήματα . Ένας έμπορος ειδών υγιεινής , συναινετικός και φιλικός, που προσπαθεί μάταια να προσαρμοστεί στην εικόνα που θέλει η γυναίκα του να φτιάξει γι΄ αυτούς . Μια φιλότεχνη ακτιβίστρια, που έχει σκοπό να επιβάλλει τους κανόνες του πολιτισμού με το ζόρι, σαν ιεραπόστολος !! Έχει λοιπόν χαθεί «η τέχνη της ειρηνικής συνύπαρξης»; Είναι μάταιο να προσπαθούμε να ζήσουμε πολιτισμένα; Υπάρχει άλλος θεός στην δυτική κοινωνία σήμερα, εκτός απ’ τον Θεό της Σφαγής;;;;;;;" Συντελεστές: Σκηνοθεσία-Γενική επιμέλεια : Κώνσταντίνος Μεταξάκης Κατασκευή σκηνικού : Νίκος Καλαθάκης Φωτογραφία: Στέργιος Βενέρης Ερμηνεύουν: Ράνια Πλατάκη, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Κυριάκος Κορογιάννης, Ρένα Πασπάτη

ΤΕΤΑΡΤΗ 10, ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα, 21:00
Είσοδος: 12€
Μειωμένο: 10€

Η «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ» παρουσιάζει το έργο «ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ»

H αριστουργηματική νουβέλα του κρητικού διηγηματογράφου Ιωάννη Κονδυλάκη για το πρόωρο ξύπνημα του έρωτα με ένα «αταίριαστο» –ηλικιακά- ζευγάρι σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στα τέλη του 19ου αιώνα, για πρώτη φορά επί σκηνής από την «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ», σε μια μινιμαλιστική ανάγνωση καθαρής χειροτεχνίας με κεντρικό σκηνοθετικό άξονα: τη διεκδίκηση ενός ανήλικου αγοριού από τη μητρική εξουσία και το γυναικείο φύλο. Η εκτενής νουβέλα «Πρώτη αγάπη» (1919) του Ιωάννη Κονδυλάκη (Βιάννος 1862 – Ηράκλειο 1920) αποτελεί το κύκνειο άσμα του σπουδαίου, πλην παραγκωνισμένου λογοτέχνη. Σε αυτό το αμιγώς νατουραλιστικό έργο τρία πρόσωπα αναμετρούνται με αφορμή το παρθενικό σκίρτημα του ωραιότερου συναισθήματος. Ο έφηβος Γιώργης ερωτεύεται σφόδρα την κατά δεκαπέντε περίπου χρόνια μεγαλύτερή του Βαγγελιώ. Η μητέρα του αντιδρά εντόνως. Τη στιγμή που διαφαίνεται πως καταφέρνει να απομακρύνει τον μονάκριβο γιο της από την αγαπημένη του, η ανύμφευτη κόρη αρρωσταίνει. Το πάθος του αγοριού αναζωπυρώνεται, οδηγώντας στα άκρα τη σύγκρουση των δύο γυναικών. Ο Κονδυλάκης συνθέτει μια πρωτότυπη αφήγηση με θέμα την αφύπνιση του ερωτικού ενστίκτου, καταγράφοντας τον αγώνα του κεντρικού ήρωα να ισορροπήσει ανάμεσα στην αγάπη για τη μάνα και στον έρωτα για τη Βαγγελιώ.,

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – διασκευή: Δημήτρης Φοινίτσης
Όψη - ανδρείκελο: Κωστής Μακάκης
Μουσική επιμέλεια: Κάτια Ηγουμενάκη
Επιμέλεια κίνησης: Μικαέλα Κεφαλογιάννη

Παίζουν:
Βαγγελιώ: Ανάστα Αργυροπούλου
Μάνα: Ελένη Σφακιανάκη
Αφήγηση: Δημήτρης Φοινίτσης

ΠΕΜΠΤΗ 11, ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα, 21:00
Είσοδος 5€
(υπέρ του Πολιτιστικού - Πνευματικού κέντρου της Ενορίας Κάτω Ασιτών)
(Παιδιά έως 12 ετών, δωρεάν)

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «Ο ΑΠΟ ΜΙΜΩΝ» του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΣΙΤΩΝ θα παρουσιάσει την κωμική παράσταση «ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ» του Ντίνου Κατσουρίδη
Ο Ζήκος είναι επαρχιώτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή και είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, η οποία θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται, ενώ αγαπάει τον Κιτσάρα.

Ο Παντελής αν και προχωρημένης ηλικίας θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, Λίτσα.

Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν πτοείται. Προχωρεί στους αρραβώνες, σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ίδιας. Ο Παντελής με τον πατέρα της Λίτσας αποφασίζουν να ανακοινώσουν στη Λίτσα την ημέρα των γενεθλίων της ότι ο Παντελής και εκείνη θα αρραβωνιαστούν. Η Λίτσα μόλις το μαθαίνει τρομάζει μόνο με την ιδέα γι' αυτό προσπαθεί να το αποφύγει μέσω κλεψιάς από την αγαπητό της Αργύρη. Όμως το κλέψιμό της αποκαλύπτεται την τελευταία στιγμή από την κυρα-Δέσποινα και καταλήγουν όλοι στο σπίτι της Λίτσας προκειμένου να εξηγήσουν γιατί έγινε αυτό το περιστατικό. Τότε, ο πατέρας της Λίτσας, ο κυρ-Μανώλης, θα δεχτεί να την δώσει στον αγαπημένο της Αργύρη, ενώ και ο Κιτσάρας, μη χάνοντας την ευκαιρία της παρουσίας του πατέρα της, ζητά και παίρνει το χέρι της Φιφίκας.

Συντελεστές: Κείμενο: Ντίνος Κατσουρίδη Διασκευή: Θεατρική Ομάδα Σκηνοθεσία: Μανώλης Ζερβάκης Ήχος - Μουσική - Τεχνική Επιμέλεια: Γιώργος Πεδιαδιτάκης: Σκηνικά: Γεώργιος Φραγκιαδάκης Εικαστική Επιμέλεια: Νικόλαος Πολεμαρχάκης Μακιγιάζ: Νικολέτα Φραγκιαδάκη

Παίζουν: Καλαφατάκης Νικόλαος, Καλαφατάκης Στέλιος, Κοτζαδάκης Μανώλης, Κοτζαδάκης Νίκος, Κοτζαδάκης Γεώργιος, Λαγκαδίτη Χρύσα, Μηναδάκης Νικόλαος, Πολεμαρχάκη Ευγενία, Πολεμαρχάκη Τζέλα, Παπουτσάκη Ειρήνη, Τσερεβελάκη Αντωνία, Φραγκιαδάκης Γεώργιος, Φραγκιαδάκης Ζαχάρης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 & ΣΑΒΒΑΤΟ 13, ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα, 21:00
Είσοδος: 10€,
Μειωμένο: 5€

Η «ΘΕ.Σ.Η και οι Stravaganti NUOVI» παρουσιάζουν μια παράσταση με τίτλο «ΔΑΙΜΩΝ»
Δύο ψυχές παγιδευμένες, καταδικασμένες σε μια λούπα αιώνιας κι αέναης μάχης. Ένα παιχνίδι εξοντωτικό. Η κατάληξη πάντα αβέβαιη, ασαφής. Κινήσεις αυστηρά ορισμένες, στρατηγική και τακτικές πολέμου σε ένα σκηνικό βίαιο και μοιραία επαναλαμβανόμενο. Η ανάγκη της επιβολής στον άλλον, η εξουσία, ένστικτο πρωτόγονο και ισοπεδωτικό, ορίζει τη μοίρα τους. Κι εκείνες; Έτοιμες να ξεκινήσουν ακόμη ένα παιχνίδι...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Στρατάκη – Στέλλα Κουφάκη
Σκηνοθεσία: Ελένη Στρατάκη – Στέλλα Κουφάκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Καλαθάκης
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Βάρδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Σολακάκη

Παίζουν: Ελένη Στρατάκη, Χάρης Σουλτάτος