Πλουμή - Παραγιουδάκης

«Όταν οι λέξεις φωτίζουν το σκοτάδι» - Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ


Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση παρουσιάστηκε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου το βιβλίου της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με τίτλο: «Όταν οι λέξεις φωτίζουν το σκοτάδι». 
Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο Black Out ποίησης στην Ελλάδα. Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται η έκθεση των έργων που περιέχονται σ’ αυτό μέχρι το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου. Το βιβλίο παρουσίασαν ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Μάνος Ταμιωλάκης, η συγγραφέας και συντονίστρια της ομάδας δημιουργικής γραφής Μαρία Δασκαλάκη, η ποιήτρια Ειρήνη Παραδεισανού και τρεις από τους δέκα δημιουργούς των έργων. Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαίρη Καριωτάκη, ενώ η Φιλόλογος Λίζα Σκλάβου διάβασε αποσπάσματα.

Η παρουσίαση έκλεισε με ένα εξαιρετικό μουσικοθεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η κραυγή της σιωπής» που σκηνοθέτησε η Μαρίνα Σπανάκη, ενώ τη μουσική έγραψε ο Γιάννης Τσιλογιάννης. Τα κείμενα έγραψε και σ’ αυτό η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με το συντονισμό της Μαρίας Δασκαλάκη.


Η ατμόσφαιρα ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, η συγκίνηση στα πρόσωπα του κοινού ήταν φανερή. Εθελοντές, μέλη και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ κατάφεραν να μαγέψουν τους παρευρισκόμενους με τα θετικά για τη ζωή μηνύματα που μετέδωσαν.