Πλουμή - Παραγιουδάκης

Έφαγαν ξανά... πόρτα οι ανεμογεννήτριες στο Ρέθυμνο - Αποχώρησαν τα βαρέα οχήματα που τις μετέφεραν


Σε εξέλιξη είναι κινητοποίηση του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των Επιτροπών Αγώνα Αγίου Βασιλείου, προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση βαρέων οχημάτων που ξεκίνησαν από το λιμάνι της Σούδας, και μεταφέρουν ανεμογεννήτριες, με σκοπό την εγκατάσταση πάνω από τον Άρδακτο. Πρόκειται για ένα έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Αποχώρησαν από το Ρέθυμνο πριν από λίγη ώρα τα βαρέα οχήματα που μετέφεραν ανεμογεννήτριες προκειμένου να επιστρέψουν στο λιμάνι της Σούδας.
Τα οχήματα που μετέφεραν ανεμογεννήτριες, με σκοπό την εγκατάσταση πάνω από τον Άρδακτο, ένα έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, σταμάτησαν λίγο πριν τους Αρμένους όπου υπήρχε αστυνομική παρουσία, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν , αφού οι υπεύθυνοι των εταιριών πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στο λιμάνι της Σούδας.
Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της κινητοποίησης του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των Επιτροπών Αγώνα Αγίου Βασιλείου, κάτοικοι των χωριών του Αγίου Βασιλείου και την πόλη του Ρεθύμνου συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Παλέ προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση των βαρέων οχημάτων.
Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, αφού η δημοτική αρχή έχει επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεσή της στην εγκατάσταση ΒΑΠΕ.
Σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας πριν από λίγη ώρα ανήρτησε την παρακάτω ανακοίνωση: «Δεν τόλμησαν να μας αντιμετωπίσουν! Οι νταλίκες με τις ανεμογεννήτριες, με αστυνομική συνοδεία ,σταμάτησαν σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων και... μάλλον το ξανασκέφτηκαν. Έκαναν στροφή και επιστρέφουν από εκεί που ήρθαν! Τους ακολουθούμε μέχρι το λιμάνι της Σούδας».



click goodnet.gr