Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου επενδύσει στο τρίπτυχο εκπαίδευση-νέα γενιά-τεχνολογία


Με χρηματοδότηση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου ανανεώθηκε ο εξοπλισμός του εργαστηρίου πληροφορικής του γυμνασίου-λυκείου Τζερμιάδων. Συγκεκριμένα αποσύρθηκαν οι παλιάς τεχνολογίας υπολογιστές του εργαστηρίου και πλέον οι μαθητές θα έχουν στην διάθεση τους 10 σύγχρονους υπολογιστές-τελευταίας τεχνολογίας με προδιαγραφές: MS Windows 10, 4GB RAM, 250GB HDD, επίσης 10 led οθόνες 20 ιντσών και 1 φωτοτυπικό μηχάνημα για τις ανάγκες του γραφείου καθηγητών.

Ο Λυκειάρχης του γενικού λυκείου Τζερμιάδων Γιώργος Κρασανάκης και η Διευθύντρια του γυμνασίου Τζερμιάδων Ελένη Βογιάκη ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμο, τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη για την χρηματοδότηση προκειμένου να ανανεωθεί το εργαστήριο πληροφορικής καθώς οι σύγχρονοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα βοηθήσουν τους μαθητές να κάνουν αποδοτικότερα-ελκυστικότερα τα εργαστήρια, μαθήματα τους.


Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ο Δήμος έχει υποχρέωση να «επενδύει» στην εκπαίδευση, τη νέα γενιά παρακινώντας τους μαθητές να ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες όσον το δυνατόν αποδοτικότερα. Μάλιστα ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανέφερε, ότι, το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται παραδοθούν επίσης 10 υπολογιστές και 10 οθόνες στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου.