Πλουμή - Παραγιουδάκης

Είπαμε τα κάλαντα… τώρα πάμε για καρναβάλι;


Όπως αναφέραμε και στην τελευταία μας ανακοίνωση περιμέναμε, σύμφωνα με τις υποσχέσεις της Δημοτικής αρχής, να μπουν τα παιδιά μας για μάθημα στο νέο κτίριο τον Σεπτέμβρη.

Πέρασε ο Σεπτέμβρης, πάει ο Οκτώβρης ήρθαν τα κάλαντα, πάμε για καρναβάλι και ακόμη περιμένουμε!

Οι εργασίες στο εργοτάξιο εδώ και καιρό έχουν βαλτώσει. Ενώ απομένει λιγότερο από 10% για την ολοκλήρωση του κτιρίου με εργασίες που δεν είναι χρονοβόρες, ενώ κοινή εκτίμηση είναι πως είναι θέμα εβδομάδων η παράδοση των αιθουσών, τα παιδιά μας εξακολουθούν να εκπαιδεύονται (αν είναι αυτό μαθησιακή διαδικασία) στις παράγκες.

Κάποιοι φαίνεται φροντίζουν να τα σκληραγωγήσουν…

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους.

Οι ευθύνες πάνε μπαλάκι του tennis ανάμεσα στον Δήμο και τον εργολάβο.

‘Όμως εμείς και οι μαθητές μας καταλάβαμε καλά ποιος έχει την ευθύνη, όποιο όνομα και να έχει.

Είναι η πολιτική που βάζει τα κέρδη των εργολάβων πάνω από το μέλλον των παιδιών μας. Είναι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες που δεν αφήνουν περιθώρια να χωρέσουν η μόρφωση τους και οι ανάγκες τους σαν νέοι άνθρωποι.

Είναι οι πολιτικές που διαλύουν την παιδεία δίνοντας ευθύνες σε διάφορους φορείς (Δήμους, περιφέρειες, οργανισμούς) για να ξεφορτώσουν τη κρατική ευθύνη και να ρίξουν τα οικονομικά βάρη στους γονείς, για να διαμορφώσουν σχολεία πολλών ταχυτήτων.

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 13.00 το μεσημέρι, για άλλη μία φορά, έχουμε προγραμματίσει συνάντηση στον δήμο με όλους τους εμπλεκόμενους (Δήμο , κατασκευάστρια εταιρεία).

Καλούμε τα ΜΜΕ να καλύψουν την συνάντηση και να ενημερωθούν κατόπιν σε συνέντευξη τύπου από το ΣΓ , τους εκπαιδευτικούς και το 15μελές για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν με στόχο την άμεση ολοκλήρωση του έργου.

Απαιτούμε

Άμεση παράδοση των αιθουσών για μάθημα. Ολοκλήρωση του έργου μέσα στο χρονοδιάγραμμα.

Μόρφωση για τα παιδιά μας στο επίπεδο των σύγχρονων αναγκών τους.

Δηλώνουμε

Δεν θα κάνουμε άλλη υπομονή!



Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου (Καπετανάκειο).