Πλουμή - Παραγιουδάκης

Συνάντηση Συντονιστριας Απομκεντρωμένης με Σύλλογο ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ


Με την πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού Παγκρήτιου Συλλόγου “Ηλιαχτίδα”, κ. Μ. Ευστρατίου, συναντήθηκε σήμερα το πρωί η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μ. Κοζυράκη στο γραφείο της στο Ηράκλειο.

Η Συντονίστρια ενημερώθηκε από την κ. Ευστρατίου για το έργο και τις δραστηριότητες του Παγκρήτιου Συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία. Σκοπός της “Ηλιαχτίδας” αποτελεί η διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών περίθαλψης και παραμονής στο νοσοκομείο παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα. Ο Σύλλογος στηρίζεται αποκλειστικά στο εθελοντικό έργο που προσφέρουν τα μέλη του και τα έσοδα του προέρχονται από συνδρομές, χορηγίες και εκδηλώσεις που διοργανώνονται γι' αυτό το σκοπό.

Η κ. Κοζυράκη εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της για το εξαιρετικό έργο της “Ηλιαχτίδας” και πρότεινε στην Πρόεδρο του Συλλόγου συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις με τις οποίες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μπορεί να υποστηρίξει και να ενισχύσει την εκπλήρωση των στόχων του Συλλόγου. Η συνεργασία μεταξύ του κρατικού φορέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του μη κερδοσκοπικού Συλλόγου “Ηλιαχτίδα” συμφωνήθηκε και εξειδικεύτηκε σε ένα εγκάρδιο κλίμα επικοινωνίας και κατανόησης.

«Το να παλεύεις με τον καρκίνο είναι πολύ δύσκολο. Πόσο μάλλον όταν είσαι τόσο μικρός που δεν μπορείς να καταλάβεις τι πολεμάς και για ποιο λόγο. Ο Σύλλογος “Ηλιαχτίδα” προσφέρει ένα τεράστιο έργο στηριζόμενος στην εθελοντική προσφορά των μελών του, συνανθρώπων με μέγιστο ψυχικό σθένος και αντοχή. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης θα βρίσκεται, υλικά και άυλα, δίπλα στο Σύλλογο και στις οικογένειες αυτών των παιδιών, που δίνουν τη μάχη της ζωής τους», δήλωσε η Συντονίστρια.