Πλουμή - Παραγιουδάκης

Εργαστήρι πολιτικής επικοινωνίας στο Ηράκλειο


Το 2019 θα διεξαχθούν εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα κι Ευρωεκλογές σε όλη την Ευρώπη.
Η περίοδος είναι κρίσιμη τόσο για την ελληνική πολιτική όσο και για την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πολιτικός λόγος εμφορείται συχνά με λαϊκίστικες και ακραίες θέσεις που απειλούν την ελευθερία και τη δημοκρατία στις κοινότητές μας. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους που οφείλονται τόσο σε ειδικές δυσκολίες όσο και στα στερεότυπα. Επομένως, είναι ανάγκη για νέους υποψηφίους με φιλελεύθερες αρχές και προτάσεις να λάβουν τα ηνία και να υπερασπιστούν προοδευτικές πολιτικές που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο και καταργούν τις διακρίσεις.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει υποψήφιους με φιλελεύθερες ιδέες να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σχετικά με την υποψηφιότητά τους στους Δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης, να αυξήσουν τη δυναμική τους για να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Το πρόγραμμα προσφέρει τα θεωρητικά εργαλεία που απαιτούνται για να διεξαχθεί η προεκλογική εκστρατεία και στη συνέχεια, εστιάζει σε ζητήματα πολιτική στρατηγικής, όπως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της καμπάνιας, η διαχείριση των social media, η ενδυνάμωση της φιλελεύθερης ταυτότητας στην πολιτική και η λήψη αποφάσεων σε στιγμές κρίσης.

Το σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα και ακολουθεί τις πλέον σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Εισάγει στην ατζέντα τις φιλελεύθερες αξίες που υπερασπίζονται την ισότητα καθώς και την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στην πολιτική και τον δημόσιο λόγο.

Εκπαιδευτές: Δέσποινα Λημνιωτάκη, Κατερίνα Παπανικολάου, Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος

Προσκαλούνται οι υποψήφιες/οι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής κι ένα σύντομο βιογραφικό στο athens@fnst.org μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2018. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από τους διοργανωτές.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και περιλαμβάνει την εκπαίδευση, συγγράμματα και σημειώσεις, τα γεύματα και τα coffee breaks.