Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ξεκινούν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου οι εργασίες στο Πάρκο Γεωργιάδη


Ξεκινούν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου οι εργασίες Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης στο Πάρκο Γεωργιάδη. Υπενθυμίζεται ότι τo έργο θα εκτελεστεί τμηματικά. Σε πρώτη φάση ο ανάδοχος θα προβεί στην κατασκευή της εργοταξιακής περίφραξης και στην εκτέλεση εργασιών στο πρώτο τμήμα του πάρκου το οποίο περικλείεται από τις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Δημοκρατίας έως το μνημείο της Μάχης Κρήτης και εσωτερικά από το Μνημείο της Μάχης Κρήτης έως και την πλατεία που βρίσκεται το αναψυκτήριο.

Όσον αφορά στις εργασίες πρασίνου, ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε από τον υπεύθυνο δασολόγο της Διεύθυνσης Δασών και τον επιβλέποντα γεωπόνο του τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, ότι οι κλαδεύσεις θα περιοριστούν στους επίφοβους κλάδους των δέντρων που βρίσκονται παράλληλα στην Λ. Δημοκρατίας και στα ξερά κλαδιά των δέντρων εσωτερικά του πάρκου, τηρώντας πιστά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί με την έγκριση της διαχειριστικής μελέτης του πάρκου. Τονίζεται ότι τα νεκρά δέντρα των οποίων η αφαίρεση προβλεπόταν στην μελέτη η οποία εκπονήθηκε το 2016 έχουν ήδη αφαιρεθεί και δεν χρήζει απομάκρυνσης κανένα άλλο δέντρο σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση του πάρκου.

Όλες οι τροποποιήσεις που επιβάλει η διαχειριστική μελέτη στο έργο, θα συμπεριληφθούν και λογιστικά στον πρώτο ανακεφαλαιωτικό πίνακα εργασιών του έργου, ο οποίος ήδη συντάσσεται, προκειμένου να ακολουθήσει την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, μετά την εγκατάσταση του εργολάβου.

Η διεύθυνση τεχνικών έργων και μελετών του Δήμου Ηρακλείου, ως διευθύνουσα υπηρεσία θα παρέχει σε όποιον δημότη επιθυμεί αναλυτικότερη ενημέρωση αναφορικά με τα προαναφερθέντα καθώς και για την πρόοδο των εργασιών.