Πλουμή - Παραγιουδάκης

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» στην Κρήτη


«Παντρεύοντας τον Πολιτισμό με τον Εθελοντισμό. Έλα και εσύ να το κάνουμε πράξη!» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνεται στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου για τα 10 χρόνια δράσης του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» στην Κρήτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 από τις 7μμ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο πρώτο μέρος θα γίνει παρουσίαση του έργου του Ομίλου διαχρονικά και ειδικότερα των εκδηλώσεων των τελευταίων 10 χρόνων που έχουν επίκεντρο τον Πολιτισμό και τον Εθελοντισμό. Πρόκειται για 23 θεματικές ενότητες με παράλληλη προβολή μικρής ταινίας για κάθε ενότητα.





Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν οι προοπτικές για το 2018-2019 και το πρόγραμμα δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση. Τα ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Χορού και Χορωδίας (μέσω του δικτυακού τόπου του www.Aetogiannis.gr) που προσφέρει ο Όμιλος φέτος για τα 10 χρόνια του, τα οποία έχουν στόχο την υποστήριξη προς τις Εθελοντικές Αιμοδοσίες και την ευαισθητοποίηση του κόσμου προς αυτές. Το πρόγραμμα μαθημάτων και εκδηλώσεων για το 2018-2019 και με ποιο τρόπο θα γίνει η επιλογή των μαθητών στα ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.
Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ” ώστε να παρουσιάσει το έργο του και τις ανάγκες για αίμα, μυελό των οστών και όργανα σώματος στην χώρα μας.

Ανάμεσα στις εισηγήσεις θα γίνονται προβολές οπτικοακουστικού υλικού.




Στο τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία «Στα σκοτεινά στην Κρήτη» η οποία αναφέρεται σε δράσεις που συνδιοργάνωσαν ο Όμιλος «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ», το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών.

Θα ακολουθήσει συζήτηση, αλληλεπίδραση και αλληλογνωριμία με το καθιερωμένο κέρασμα του Ομίλου προς όλους τους συμμετέχοντες. Στόχος είναι να μεγαλώσει και να δυναμώσει η ήδη μεγάλη παρέα των ΑΝΘΡΩΠΩΝ που συμμετέχουν -με τον τρόπο του ο καθένας- σε αυτό το έργο.