Πλουμή - Παραγιουδάκης

Σοκ στο παγκόσμιο μπάσκετ! «Έφυγε» ο γενικός γραμματέας της FIBA


- Την τελευταία του πνοή -σε ηλικία 51 ετών- άφησε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν - Ο Eλβετός παράγοντας υπέστη καρδιακή προσβολή στην Αργεντινή - Ο Μπάουμαν ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Η θητεία του στον ρόλο του γενικού γραμματέα είχε επεκταθεί πρόωρα από το 2022 ως το 2031

Από επίσκεψή του Πάτρικ Μπάουμαν στο Ηράκλειο
και δείπνο στο Ουζερί του Τερζάκη το καλοκαίρι του 2018

Θρήνο στο παγκόσμιο μπάσκετ σκόρπισε η είδηση του θανάτου του γενικού γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν. Ο Ελβετός παράγοντας του μπάσκετ “έφυγε” ξαφνικά από την ζωή -σε ηλικία 51 ετών- μετά από καρδιακή προσβολή.

Ο Μπάουμαν υπέστη το καρδιακό επεισόδιο στο Μπουένος Άιρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, εκεί όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Οράσιο Μουρατόρε. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό.

O Ελβετός αξιωματούχος ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Ασχολήθηκε με το χώρο του μπάσκετ αρχικά σαν παίκτης και προπονητής, εργαζόμενος παράλληλα και ως διαιτητής και έχοντας σπουδάσει νομική στη Λοζάνη, διοίκηση αθλητισμού στη Λιόν και οικονομικά στο Σικάγο

Εργάστηκε αρχικά σαν δικηγόρος και το το 1994 ξεκίνησε η… μακρά πορεία του στη FIBA. Το 2002 προσελήφθη ως γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας μετά από ομόφωνη απόφαση. Το 2010 το συμβόλαιό του ανανεώθηκε έως το 2022, ενώ πρόσφατα ανανέωσε ως το 2031 κυρίως λόγω της προσφοράς του στο άθλημα.
Ο ΔΟΕ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Πάτρικ Μπάουμαν (σ.σ. το 2008 έγινε μέλος της, ενώ το 2017 αντικατέστησε τον  Φράνκι Φρέντερικς στη θέση του επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024).