Πλουμή - Παραγιουδάκης

Το οφτό, ο λαγός και του ουίσκι, κλείνουν υποψηφίους. Ή μήπως όχι;


Γράφει ο ΑυτοδιοικητικόΣ

Με αμείωτο ρυθμό οι περισσότεροι από τους υποψήφιους, υποψήφιους δημάρχους, συνεχίζουν την προσπάθεια κλεισίματος "καλών" υποψηφιοτήτων.Το παλεύουν δυνατά είναι η αλήθεια, με τους πολίτες όμως - στο μεγαλύτερο μέρος τους - να δείχνουν αντιστρόφως ανάλογο ενδιαφέρον. Και μια από τις καλύτερες μεθόδους για να ψήσεις κάποιον, είναι να τον τραπεζώσεις!

Σε πόλεις και οικισμούς, κάθε βράδυ στήνονται τραπέζια στα σπίτια τοπικών κουμανταδόρων, καφενεία και ταβέρνες. Είναι όμως πάντα αποτελεσματικά;

Μου διηγήθηκε ένας φίλος από τα δυτικά του Ηρακλείου, ότι την προηγούμενη εβδομάδα, συνάντησε δυο χωριανούς του, σε άλλο χωριό, σε μάζωξη υποψηφίου στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. Το ίδιο ζευγάρι συγχωριανών του όμως, το συνάντησε και στο δικό τους το χωριό, μόλις που έφευγαν από τραπέζι έτερου διεκδικητή.
Κι όταν τους ρώτησε, "Μα καλά, και με τον έναν και με τον άλλο;" η απάντηση ήταν αποστομωτική: "Ο ένας είχε οφτό και μάλιστα από δικά του οζά, ο άλλος όμως είχε παραγγείλει λαγούς και βγάνει και καλό ουίσκι! Τι περίμενες, κορόιδα είμαστε να τα χάσουμε;"!!!