Πλουμή - Παραγιουδάκης

Πέφτουν ασφαλτικά στο Ηράκλειο


Υπεγράφη το πρωί της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου στην Λότζια, η σύμβαση για το έργο «Άρση ανωμαλιών οδοστρωμάτων Δήμου Ηρακλείου». Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Πρόκειται για μία σύμβαση, η οποία προβλέπει το φρεζάρισμα και την ασφαλτόστρωση δρόμων και αυλών σχολικών συγκροτημάτων καθώς επίσης και την ανακατασκευή οδών εντός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 5.995.252 ευρώ και τελικό ποσό σύμβασης το 1.791.335 ευρώ. Η χρηματοδότηση του είναι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων (Σ.Α.Τ.Α.). και το χρονοδιάγραμμά του 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. 


Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Η βελτίωση των - επί πολλά χρόνια παραμελημένων - υποδομών του Ηρακλείου αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το συγκεκριμένο, ιδιαίτερα σημαντικό έργο, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας των μετακινήσεων των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης. Επί της ουσίας δηλαδή, στην αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους.

Το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του έργου ήταν σχεδόν έξι εκατομμύρια ευρώ, από τους μεγαλύτερους που έχει διαθέσει ποτέ ο Δήμος Ηρακλείου για τέτοιο σκοπό, δείχνει πόσο κρίσιμο το θεωρούμε.

Ασφαλώς το πρόβλημα της οδοποιίας στο Ηράκλειο είναι διαχρονικό και δεν λύνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Εμείς από την πλευρά μας, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να το αμβλύνουμε, προχωρώντας στην ασφαλτόστρωση δρόμων, τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές του Δήμου μας».