Πλουμή - Παραγιουδάκης

Μπαλάκι οι ευθύνες! «Είχε δοθεί εντολή εκκένωσης» λέει ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών – Επιβεβαιώνει ο Τόσκας αλλά… (video)


- Παραδέχθηκε ο Νίκος Τόσκας σε πρωινή εκπομπή ότι είχε γίνει "πρόταση εκκένωσης" για τους οικισμούς που κάηκαν - Είπε ότι η εκκένωση δεν έγινε γιατί... δεν προλάβαιναν - Νωρίτερα και ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών έλεγε ότι είχε ειπωθεί από τους ασυρμάτους να εκκενωθούν περιοχές - Τους 88 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές

Με τη λίστα των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές να μεγαλώνει και την καρδιά των Ελλήνων να ραγίζει κάθε ώρα που περνά, αναπάντητα παραμένουν δεκάδες ερωτήματα για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.
Ένα από αυτά, είναι το μεγάλο ΓΙΑΤΙ δεν δόθηκε εγκαίρως, εντολή εκκένωσης των οικισμών που κάηκαν.
Από το πρωί και ενώ οι νεκροί της τραγωδίας έχουν φτάσει πλέον τους 88, ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών, έλεγε στην εκπομπή του Γιώργου Αφτιά, ότι εντολή εκκένωσης είχε δοθεί από την πυροσβεστική.


Λίγο αργότερα, ο Νίκος Τόσκας, το επιβεβαίωσε και ο ίδιος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Είπε ότι ήταν «πρόταση» της Πυροσβεστικής για εκκένωση οικισμών, ωστόσο αυτό πρακτικά δε μπορούσε να γίνει!
«Εκκενώσεις μέσα σε μιάμιση ώρα, εκκενώσεις με 20.000 ανθρώπους δεν έχουν γίνει παγκόσμια» είπε ο κύριος Τόσκας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Το είχε πει άλλωστε και στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου για τις μεγάλες φωτιές…
Μάλιστα, μιλώντας σήμερα, για ακόμα μια φορά, επιστράτευσε το επιχείρημα της «άναρχης δόμησης» στο Μάτι, αναφερόμενος στα αίτια της τραγωδίας.

«Η άναρχη δόμηση έχει παίξει κυρίαρχο ρόλο. Στην περιοχή μάτι είναι το 50%… και με παραλία φραγμένη… Το καλύτερο σχέδιο του κόσμου να υπήρχε, δε θα μπορούσε να αλλάξει η δόμηση που υπάρχει εδώ και 60 χρόνια… Η 15.000 άνθρωπου που έφυγαν από την περιοχή έφυγαν με τη διευκόλυνση των αστυνομικών. Και τα 1.200 παιδάκια από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Δεν είναι μια οργανωμένη επιχείρηση;»…


Για την παραίτηση που υπέβαλε, ο κύριος Τόσκας είπε σήμερα το πρωί: «Ο πρωθυπουργός δεν την έκανε δεκτή και αυτή τη στιγμή παλεύουμε για την αντιμετώπιση μιας πολύ σοβαρής κατάστασης. Αυτό έχω μάθει να κάνω, να δίνω τη μάχη στη δύσκολη στιγμή… Λάθη στρατηγικής δεν υπήρξαν. Λάθη τακτικής, σε κάθε ενέργεια μπορεί να βρει κάποιος πάρα πολλά. Ελλείψεις υπάρχουν πολλές στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας. Παλεύουμε τα τελευταία χρόνια να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.


click newsit.gr - skai.gr - ert.gr