Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τζέσυ Παπουτσή: H αγάπη της για την υποκριτική, οι δύο γάμοι και το άδικο τέλος


Το απόγευμα της Κυριακής έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της Τζέσυς Παπουτσή. Η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 62 ετών, βυθίζοντας σε ανείπωτη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο και την οικογένειά της. Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της υγείας της ήταν πολύ κακή καθώς έπασχε από όγκο στο κεφάλι και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». 
Μάλιστα πριν τρεις ημέρες είχε υποβληθεί σε νέο χειρουργείο. Πιο σύγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Iatropedia, η γνωστή ηθοποιός, παρουσίασε νέο πρόβλημα στον εγκέφαλο για το οποίο χειρουργήθηκε τελευταία φορά πριν από λίγα 24ωρα και το οποίο ήταν πολύ σοβαρότερο. Δεν συνήλθε ποτέ και όπως λέγεται, η υγεία της ήταν σε πολύ κακή κατάσταση εδώ και κάποιες μέρες. Τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε στο νοσοκομείο, την τελευταία της πνοή.

Η Τζέσυ Παπουτσή ήταν αγαπημένη ηθοποιός και είχε συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις που την καθιέρωσαν στο καλλιτεχνικό «στερέωμα». Γεννήθηκε πριν από 62 χρόνια στην Αθήνα και επί 20 και παραπάνω χρόνια δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο, ενώ τα χρόνια της στη σκηνή ξεπερνούσαν τα 37. Η ηθοποιός αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό τόσο με τον ρόλο της στο «Πάτερ Ημών» αλλά και στους «Σταύλους της Εριέττας Ζαΐμη» στον ANT1.

Η προσωπική της ζωή και οι δύο γάμοι

Η Τζέσυ Παπουτσή τα τελευταία 9 χρόνια ήταν παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό και στιχουργό Γιάννη Μάνιο. Οι δυο τους, όμως, διατηρούσαν σχέση για περίπου 15 χρόνια μέχρι τον Ιούνιο του 2009, όπου και ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου, στα Σκόπια, κάτω από άκρα μυστικότητα.

«Δεν θέλαμε να το μάθει κανείς. Ούτε τα στενά συγγενικά μας πρόσωπα δεν το ήξεραν, γιατί δεν θέλαμε να διαρρεύσει. Είμαστε δεκαπέντε χρόνια μαζί και φέτος το καλοκαίρι αποφασίσαμε απλά και χωρίς άγχος να παντρευτούμε. Ο γάμος, που είναι πολιτικός, έγινε στην ελληνική πρεσβεία των Σκοπίων με την παρότρυνση της φίλης μου, η οποία είναι γραμματέας στη συγκεκριμένη πρεσβεία και έγινε και κουμπάρα μας. Βγάλαμε και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, αλλά με κανέναν τρόπο δεν θέλουμε να δημοσιευτούν, γιατί τότε δεν θα ήταν… μυστικός» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην Espresso.

Αυτός, όμως, ήταν ο δεύτερος γάμος της, καθώς την πρώτη φορά είχε παντρευτεί τον επίσης ηθοποιό Θάνο Καληώρα, με τον οποίο είχαν αποκτήσει μαζί ένα. γιο τον Γιώργο. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για περίπου 11 χρόνια, αλλά αποφάσισε να τραβήξει διαφορετικούς δρόμους και να πάρει διαζύγιο, κρατώντας όμως άριστη σχέση για χάρη του παιδιού του.

Το δυστύχημα που την βύθισε σε βαρύ πένθος

Η Τζέσυ Παπουτσή, ήταν μια γυναίκα που είχε περάσει δυνατές στενοχώριες, οι οποίες βέβαια μόνο καλό δεν έκαναν στην κατάσταση της υγείας της. Το 2012 ένα δυστύχημα έκανε την ίδια και τον σύζυγό της, Γιάννη Μάνιο, να χάσουν την γη κάτω από τα πόδια τους. Η αδελφή του συζύγου της έχασε την ζωή της στην άσφαλτο μαζί με τον άνδρα της και τα δυο τους παιδιά.
Η Γεωργία, η οποία ήταν λέκτορας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κι έμενε στην Ιτέα Φωκίδας με την οικογένεια της,είχε σκοτωθεί μαζί με τα δυο αγγελούδια της, 11 και 14 χρόνων αντίστοιχα, και τον σύζυγό της. Το δυστύχημα είχε συμβεί μεσημεριανή ώρα, στο 11ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας- Άμφισσας, ενώ η οικογένεια πήγαινε στη Μονή Δαμάστα στο Μπράλο προκειμένου να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Η ηθοποιός είχε απαθανατιστεί συντετριμμένη στην κηδεία της οικογένειας.

Σε συνέντευξή της το 2013 , όταν την ρώτησαν γιατί φοράει συνεχώς μαύρα, η αγαπημένη ηθοποιός είπε ότι τα φοράει ως ένδειξη αγάπης στο σύζυγό της, Γιάννη -για την απώλεια της αδελφής του-. «Ναι φοράω και θα το κάνω για πολύ καιρό ακόμη. Ο Γιάννης αξίζει όχι μόνο αυτό το ελάχιστο πράγματα, αλλά πάρα πολλά ακόμη. Μου φέρθηκε με μεγάλη αγάπη στην πορεία της ζωής μας. Είναι ουσιαστικός σύντροφος. Είναι το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Συνεχίζω να πιστεύω και να σκέφτομαι ότι κάποιος λόγος υπήρχε για αυτή την τραγωδία. Ήταν μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να έμενε πίσω ένας από τους τέσσερις…», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Η Τζέσυ Παπουτσή δεν έκρυψε ποτέ ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της. Η αγαπημένη ηθοποιός είχε διαγνωστεί με μηνιγγίωμα στον εγκέφαλο και μάλιστα είχε χειρουργηθεί την πρώτη φορά το 2011 σε νοσοκομείο της Σκωτίας. Τότε είχε αποδειχτεί καλοήθες. Όμως, η Τζέσυ παρουσίασε νέο πρόβλημα στον εγκέφαλο για το οποίο χειρουργήθηκε τελευταία φορά πριν από λίγα 24ωρα και το οποίο ήταν πολύ σοβαρότερο. Δεν συνήλθε ποτέ και όπως λέγεται, η υγεία της ήταν σε πολύ κακή κατάσταση τις τελευταίες ημέρες.

«Όταν μου έτυχε αυτό, έκανα τον σταυρό μου και είπα «Αν θες Θεέ μου να γυρίσω, να αγκαλιάσω τους αγαπημένους μου… Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μέχρι το πότε θα ζήσει ο κάθε άνθρωπος είναι προκαθορισμένο από τον Θεό. Γύρισα και είμαι μια χαρά, πάντα με την βοήθεια του Θεού. Είμαι πάντα εξωστρεφής, αλλά δεν αποκάλυψα το θέμα αυτό για να μη στεναχωρεθεί ο κόσμος», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην εκπομπή Μία και στην Τατιάνα Στεφανίδου.



click tlife.gr