Πλουμή - Παραγιουδάκης

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου – επαγγελματιών για ένα πιο καθαρό κέντρο της πόλης


Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των επαγγελματιών, του Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, στελεχών της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης & Καθαριότητας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του 1ου Δ.Δ. Ηρακλείου, του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Ιουλίου η συνάντηση με στόχο την ενημέρωση για τον νέο νόμο διαχείρισης των βιοαποβλήτων των επιχειρήσεων, αλλά και το πρωτοποριακό πρόγραμμα A2U Food που φέρνει στο Ηράκλειο τους υπερσύγχρονους κομποστοποιητές.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους των επαγγελματιών οι κείμενες διατάξεις του νέου νόμου, με τις οποίες καθορίζεται ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων τους έτσι ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα ρύπανση οδών, πλατειών και πεζοδρόμων. Παρουσιάστηκαν, επίσης, τα οφέλη που προκύπτουν από το πρωτοποριακό πρόγραμμα A2U Food και την χρήση των κομποστοποιητών για τα καταστήματα εστίασης, έτσι ώστε να βελτιωθεί η διαδικασία για τους ίδιους τους επαγγελματίες και να αναβαθμιστεί , ταυτόχρονα, η καθημερινότητα των πολιτών. 


Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και μάλιστα ορίστηκε άμεσα και η επόμενη συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, στις 10:00, στη Λότζια.