Πλουμή - Παραγιουδάκης

Την υπογραφή ένταξης για την κατασκευή ενός σύγχρονου Δημοτικού στο Πάνορμο υπέγραψε ο Περιφερειάρχης


Ένα ακόμα σχολείο πρότυπο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας δρομολογείται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή του Πανόρμου Ρεθύμνου. 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συνάντηση του στο Πάνορμο με εκπροσώπους του Δήμου Μυλοποτάμου, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και τοπικούς φορείς του Πανόρμου, υπέγραψε την ένταξη για την δημοπράτηση του έργου του εξαθέσιου Δημοτικού σχολείου προϋπολογισμού 3,4 εκ. ευρώ. Το διώροφο σχολείο θα καλύπτει χώρο 2.500 τ.μ. θα είναι χωρητικότητας 150 παιδιών με σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, ενώ θα διαθέτει άλλες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, χώρους αθλοπαιδιών, γήπεδο κ.α. Ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος κατά την υπογραφή ένταξης του έργου ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την δρομολόγηση του έργου αλλά και για την έμπρακτη όπως είπε, συμβολή του στην προώθηση και λύση σημαντικών έργων υποδομής στο ραγδαία αναπτυσσόμενο Πάνορμο αλλά και συνολικά στο Δήμο Μυλοποτάμου. 



Τις ευχαριστίες τους επίσης στον Περιφερειάρχη εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ενώ από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε και εκείνος τις ευχαριστίες του για την καλή συνεργασία με όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες, επισημαίνοντας την σημαντικότητα του έργου για την δημόσια εκπαίδευση στην περιοχή.
Το σχολείο, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι, σε δυο χρόνια μπορεί να είναι ολοκληρωμένο, το Καλοκαίρι του 2020, όπου τα παιδιά θα πάνε σε ένα νέο, σύγχρονο δημοτικό σχολείο.

Στην υπογραφή ένταξης δημοπράτησης του έργου, από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ήταν παρόντες η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Κακογιαννάκης, Γιάννης Παρασύρης, Κώστας Δανδουλάκης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί και άλλοι τοπικοί εκπρόσωποι.